MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, İlçeler, Kartal, Kültür-Sanat, Manşet, Toplum » BAŞKAN ALTINOK ÖZ, 4. ULUSLAR ARASI KÜLTÜR &SANAT & ETKİLEŞİM SEMPOZYUMU’NUN AÇILIŞINI YAPTI
BAŞKAN ALTINOK ÖZ, 4. ULUSLAR ARASI KÜLTÜR &SANAT & ETKİLEŞİM SEMPOZYUMU’NUN AÇILIŞINI YAPTI

Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün birlikte düzenlediği 4.Uluslararası Kültür Sanat ve Etkileşim Sempozyumu, bu yıl “Atık Materyalleri Kalıcı Sanata Dönüşme Projesi” başlığıyla açıldı.

 

Sempozyumun açılışına Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Kartal Belediye Başkan Yardımcıları Gülcemal Fidan, Ömer Fethi Gürer, Turgut Mermertaş, Hüsnü Yeşilyurt, Ali Apaydın, Belediye Meclis Üyeleri, Kartal Belediyesi Birim Müdürleri, çok sayıda sanat sever ve çevre dostu Kartallı katıldı. Yurtiçi ve yurt dışından birçok sanatçının katıldığı sempozyumda farklı atıklar kullanılarak heykel ve tablolar yapılacak.

unnamed
Sempozyumun açılışında bir konuşma yapan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, “ Sizleri burada ağırlamaktan, Kartal Belediyesi ailesi olarak büyük bir mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Hoşgeldiniz. 1949’larda sanayi kenti ilan edilen Kartal, değişim ve dönüşüm içerisindedir. 1992 yılında sanayi planının terk edilmesinin ardından konut, turizm ve ticaret merkezi ilan edilen Kartal, 92’den itibaren bu dönüşümü ve değişimi yaşamak durumunda. Önce sanayinin tasfiyesi, sonrasında tasfiye edilen yerlerin yeniden yapılması, sanayileşme ile başlayan işçi göçü yani emeğin buraya gelmesi ile gelişen yapılaşma, daha sonra 80’li yıllardaki kooperatifleşme yapılaşması, bugün Kartal’ı kesin ve kalıcı bir yapılaşma planlaması sonucuna getirmiştir.

sempozyum-acilis

Dileriz bu yapılaşma kalıcı olur, kanuni olur, güvenli olur, insanların güven içerisinde yaşacağı bir ortam olur. İşte insanların o değişim ve dönüşümden nasibini alması için sizlerin önlüğünüzün önünde yazılı olduğu gibi ‘Kartal’ı seviyorum’ diyerek her şeyden önce bu kenti sevmelerini istiyoruz. Bu kentin parçası olmalarını istiyoruz. Kentin, kentlilik bilinci ile gelişmesini istiyoruz. Meydanıyla, kültürü ve sanatıyla, insanların birbirilerine hoşgörü ile baktığı bir kent oluşsun istiyoruz. Belki bu sevgiyi erken yakalasaydık 1980’li yıllarda 5 tane plajı olan ve kumsalı olan Kartal’da sahil dolgusuna izin vermezdik.

 

Kazıklı yolda kumların yok olmasına engel olarak kumun denizi filtre eden görevini yok etmeden yine Kartal sahillerine sahip çıkan yapıda olurduk. Denize kıyısı olan bir ilçe değil denizle bütünleşen bir ilçe olmak istiyoruz. Eğer olabilseydik, bir zamanlar sahilde görebildiğimiz, başı hafif öne eğik, eli belinde kumda yürüyen meslek sahibi insanları yani lodosçuları görürdük. Şimdi o kayaların arasında lodosçuları görmek mümkün değil tabi ki. O kayaların arasında atıkları yakalamak da çok mümkün olmuyor. Türkiye’de sanatçının para kazanma şansı yok çünkü o kültürel birikim bizde yok. Dileriz önümüzdeki dönem bu kültürel birikim gelişir, halk arasında yayılır, bizim de ufak bir katkımız olur. Geçenlerde bir mesaj aldım. Mesajda, ‘Geçitte gitar çalan bir müzisyene neden izin vermiyorsunuz? Halbuki Avrupa’da Amerika’da sokakta gitar çalan, keman çalan, akordiyon çalan sokak müzisyenleri çok yaygın’ diyor.

 

unnamed (3)

1960’lı yılların sonuna doğru Çetin Altan’ın, ‘Her köyde bir tane piyanist ve kemanist yetiştiremezsek kalkınmış olmayacağız’ lafını hatırlıyorum. Bu bir süreçtir. Dilerim o süreç kısa sürer. O nedenle aramıza katıldığınız için, bize bu konularda katkıda bulunduğunuz için size Kartal Belediyesi ailesi adına teşekkür ediyorum. Dilerim o vahşi kapitalizmin ve tüketim toplumunun getirdiği atıklardan oluşturacağınız eserler bize yol gösterir. Teşekkür ediyor, saygılar sunuyoruz” dedi.

 
Başkan Altınok Öz’ün konuşmasının ardından sempozyuma katılan sanatçılardan Emine Tokmakkaya, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’e ve Kartal Belediyesi ailesine, sanata ve sanatçıya değer vererek imkan sağladıkları için teşekkür etti. Emine Tokmakkaya daha sonra sanatçı arkadaşlarını takdim etti. 4.Uluslararası Kültür Sanat ve Etkileşim Sempozyumu, daha sonra Başkan Altınok Öz’ün tuvale ilk fırça darbesini vurmasıyla açıldı.

 

 

Sempozyuma katılan sanatçılar şöyle:

1. Dusan Zidar, Painter, SLOVENIA,

2. Katarina Dordevic, Painter, Serbia

3. Ahmed Sorour, Sculptures, Bahrain

4. Costin Brateanu, Artist, Romania

5. Ignacio Castillo- Art painter( CHILE)

6. Constantin Migliorini,Art Teacher,İtaly

7. Manish Kumar, painter, New Delhi

8. Dorothea Fleiss,Art therapist , Germany

9. Vukasin Milovic- sculpture- Serbia

10. Karim TABIT, Artpainter , Morocco.

11. Erdal Yıldırım, Director of Theather, Turkey

12. Zuhal Arda, Art painter,Turkey

13. Ümit Gezgin, Art Critic,Turkey

14. Mahmut Öztürk, Artist, Turkey

15. Murat Havan, arrtist, Turkey

16. Emine Tokmakkaya, Curator,Turkey

17. Ketaki Pimpalkhare, artist,İndia

18. Dusan Zidar, artist,Solevenia

19. Can Küçüktepepınar,Turkey

20. Fatmir Tufina, artistiAlbenian

21. İbrahim GHAZALA, Artpainter- Egypt,

22. Nevena Popovic, Sculture, Sırbia,

23. Zehra,Sengir, Turkey,

24. Ahmet Sorour, sculpture Bahrein

25. Alabey Karoğlu, Turkey

26. Sait Adalı, Turkey

27. Bülent Yavuz Yılmaz, Turkey

Galeri
📆 11 Temmuz 2014 Cuma 10:34   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR