MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, Manşet, Toplum » BAŞKAN ALTINOK ÖZ ÇAYKARALI VATANDAŞLARLA BİR ARAYA GELDİ
BAŞKAN ALTINOK ÖZ ÇAYKARALI VATANDAŞLARLA BİR ARAYA GELDİ

 

 

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Kartal’da yaşayan Trabzon Çaykaralı vatandaşlarla buluştu. Organizasyonda konuşan Başkan Altınok Öz; 16 Nisan’da gerçekleşecek olan referandumun bir parti seçimi olmadığını ve vatandaşlarının buna dikkat ederek oy kullanmalarının önemine dikkat çekti.

 

Düzenlenen geceye, Başkan Altınok Öz’ün yanı sıra; Başkan Yardımcıları Gülcemal Fidan, Gökhan Yüksel, Trabzon ve Çaykara Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanvekili Şadiye Zengin ile çok sayıda meclis üyesi ve birim müdürü katıldı.

 

“Afganistan’da bile iki tane başkan yardımcısı sınırı var’’

 

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz burada yaptığı konuşmada, Türkiye’nin çok önemli günlerden geçtiğini kaydetti. 16 Nisan’da gerçekleşecek olan referandumun bir parti seçimi olmadığının altını çizen Başkan Altınok Öz, vatandaşların bu yönde oy kullanmaları gerektiğini söyledi. Başkan Altınok Öz, iktidar partisi tarafından referanduma götürülen başkanlık sistemini, belediye başkanlığı üzerinden ilginç bir örnekle de anlattı. Önerilen sisteme göre, başkan seçilen kişinin istediği kadar milletvekilini başkan yardımcısı yapabilme yetkisinden bahseden Başkan Altınok Öz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Önerilen sistemde kanun ne diyor? Cumhurbaşkanı’nın yardımcısı olan milletvekilinin vekilliği düşer. Kendi belediye başkanlığımdan örnek vermek istiyorum. Diyelim ki ben belediye meclisinde Ak Parti grubundan meclis üyelerini başkan yardımcısı yaptım. Sınır var mı? Yok. Başkan yardımcısı olan kişilerin meclis üyelikleri de düşüyor. Afganistan anayasasında bile iki tane başkan yardımcısı olabiliyor. Bizde sınır yok. Tüm muhalefet vekillerini başkan yardımcısı bile yapabilir.”

Etkinliğin sonunda, Dernek Başkanvekili Şadiye Zengin, Başkan Altınok Öz’e çiçek takdim ederek kendisine teşekkür etti. Başkan Altınok Öz de Kartal’da yaşayan Çaykaralı vatandaşlarla bir araya gelmekten dolayı yaşadığı memnuniyeti dile getirdi.

 

 

Galeri
📆 13 Nisan 2017 Perşembe 10:39   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR