MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, Kartal, Manşet, Toplum » BAŞKAN ALTINOK ÖZ DÖNÜŞÜM İÇİN VATANDAŞLARLA BULUŞTU
BAŞKAN ALTINOK ÖZ DÖNÜŞÜM İÇİN VATANDAŞLARLA BULUŞTU

 

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, site sakinleriyle ‘Deprem Dönüşüm’ konusunda bilgilendirme amaçlı toplantılar düzenlemeye devam ediyor.

Başkan Altınok Öz, Özlem Ses ve Meriç Life Sitesi sakinleri ile bir araya geldi. Kartal Belediyesi Yakacık Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya Başkan Altınok Öz’ün yanı sıra, Başkan Yardımcısı Nuran Keriş, Deprem Dönüşüm ve Yapı Kontrol Müdürü Gökhan Akbulut, Fen İşleri Müdürü Ayhan Taş ve çok sayıda site sakini katıldı. Site sakinlerine dönüşüm süreci hakkında bilgi verilen toplantıda, vatandaşların soruları da yanıtlandı. Toplantıya katılan site sakinleri, Başkan Altınok Öz’e, dönüşüm sürecinde yanında oldukları ve kendilerini bilgilendirdiği için teşekkür etti.

“Biz Dönüşmek İsteyen Herkesin Önünü Açtık”

Deprem Dönüşüm süreci hakkında bilgi veren Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, ” Kartal’da 359 site var. Bunun 107 tanesi Uğur Mumcu’da. Bunlar 775 e tabi. Yani TOKİ’yi ilgilendiriyor. Kalan 252 siteyi biz tek tek taradık. Bunlardan 83 tanesi, 2001 deprem yönetmenliğinden sonra yapıldığı için onlar sağlam. Geriye kalan 169 tane siteyi inceledik. Bunların bir kısmına belediye olarak hiç bir şey yapmaya gerek yok. Kendi kendine dönüşebilen siteler. Bir kısmı, plan değişikliyle dönüşebilen siteler. Bir kısmı da dönüşmesi mümkün olmayan site. Bunlara en güzel örneklerden bir tanesi Soğanlık Yeni Mahalle’deki Tüm Emek İş Sitesi. Burası çok ilginç. 332 daire. Belediyede tek bir müracaatları bile yok. Sitenin kaydı yok. Dönüşmesi mümkün değildi.  Daha önceki Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’a söyledik. -Şu kadar emsal verirsem olur mu?- dedi. Olur dedik. Bir de -onlara kira yardımı yapacağım- dedi. Yaptı ve öyle dönüşüyorlar. Dolayısıyla biz, dönüşmek isteyen herkesin önünü açtık” dedi.

“Türkiye’de İlk Defa Deprem Dönüşüm Müdürlüğü Kurduk”

Başkan Altınok Öz, ” 2009 seçim bildirgemde yazıyor. Deprem nedeni ile evini boşaltacak kişilerden imar ruhsat harcı alınmayacak. 2012 yılının başında Meclis’ten bir karar çıkarttım. Deprem nedeni ile evi yıkılacaklara 500 lira kira yardımı yapmak üzere. Sayıştay, -belediyenin böyle bir görevi yok, veremezsin- dedi. İade etti. Biz bir daha yolladık. O arada Van- Erciş depremi oldu. 2012 yılının Haziran ayında 6306 sayılı yasa çıktı. Hem kira yardımı kondu hem de vergiden muaf dendi. Kartal Belediyesi dışında birçok belediye, değişik uygulamalar yaparak para aldılar. Biz almadık. Şimdiye kadar kanunsuz hiç bir şey yapmadım. Türkiye’de ilk defa Deprem Dönüşüm Müdürlüğü kurduk. Bu şekilde, çok doğru bir şekilde halkımızı bilinçlendiriyoruz”  dedi.

“Türkiye’de Hiçbir Belediyenin Sizin Seviyenize Ulaşması Mümkün Değil Dediler”

Başkan Altınok Öz, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: ” Çevre Bakanlığı’nda iki tane arkadaşımız var. İzleme ve değerlendirme bölümünde çalışıyorlar. Arkadaşlar geldi. Kadıköy, Üsküdar ve Kartal Belediyesi’ni incelediler. Biz iddia ediyoruz, onlar da teyit ettiler. -Türkiye’de hiçbir belediyenin sizin seviyenize ulaşması mümkün değil- dediler. Türkiye’de bu uygulamayı bizden daha iyi yapacak belediye varsa çıksın, biz ondan eğitim almaya hazırız. Ama onlar bize geliyorlar. Önümüzde bir referandum var. Biz bir partinin pankartlarını topladık. Toplayınca herkes ayağa kalktı. Emniyet de tabi hemen harekete geçti. Sonra araştırdılar. Şunu biliyorlar ki kendi partim dahil, 2014 seçiminden sonra bu bez afişleri sağda solda görünce kaldırıyoruz. Yani Kartal eğer modern bir kent olacaksa, bunlar olmayacak. Şimdi ihalesi yapıldı. Kartal’ın belirli bölgelerine Led ekranlar kurulacak. Hangi parti olursa olsun bize dilekçesini verecek. -Biz şöyle bir reklam vermek istiyoruz, bunu yayınlar mısınız?- diyecek. Dönüşüyorsak, hem değişeceğiz hem de modern bir kent kültürü geliştireceğiz. Görüntü kirliliği oluşmasını istemiyoruz.”

12 Ek

Galeri
📆 16 Mart 2017 Perşembe 15:35   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR