MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Alt Manşet, Belediye, Etkinlikler, Kartal, Manşet, Toplum » Başkan Altınok Öz, Gazi ve Şehit Aileleriyle Biraraya Geldi.
Başkan Altınok Öz, Gazi ve Şehit Aileleriyle Biraraya Geldi.

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla gazi ve şehit aileleriyle biraraya geldi.
Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla gazi ve şehit aileleriyle Kartal Ekolojik Eğitim Çadırı’nda verilen yemekte biraraya geldi.
Ekolojik Eğitim Çadırı’nda verilen yemeğe Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Hava Kuvvetleri Cevizli Özel Eğitim Merkezi Hava Savunma Albayı Can Yozgat, Hava Binbaşı Taner Taş, Hava Yüzbaşı Murat Sarımeşinli, Türkiye Harp Malulü Gazi, Şehit, Dul  ve Yetimler Derneği İstanbul Anadolu Yakası Şube Başkanı Oktay Kaya, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları Gülseren Böyüktaş, Ali  Rıza İkisivri, Ali Apaydın, Fügen Mavi,  Başkan Danışmanları Ali İlyas Halilbeyoğlu, Nizamettin Zorgül, Özel Kalem Müdürü Ömer Fethi Gürer, İnsan Kaynakları Müdürü Aydın Sezen, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Dr. Dilek Mete, Temizlik İşleri Müdürü Cengiz  Türkmen, gaziler  ve  şehit aileleri katıldılar.
“Vatan Uğrunda Ölmek Bizleri Rahatsız Etmez”

Baskan-oz-sehıt-aılelerı-ıl
Yemek öncesi saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, 19 Eylül’ün, vatan uğruna ölenlerin ve yaralananların günü oluğunu söyledi. Başkan Öz, “Vatan uğruna ölmek bizi rahatsız etmez” diyerek sözlerine şöyle devam etti: “Bugün 14 Şubat sevgililer günü değil.  Bugün kanarya sevenler günü değil. Bugün, vatanı uğruna ölenlerin veya yaralananların günü. Bizleri vatan uğruna ölmek rahatsız etmez.”
“Ne Mutlu Türküm Demekten Bizleri Kimse Alıkoyamaz”
Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, konuşmasında, kimsenin “Ne mutlu Türküm” demekten alıkoyamayacağını vurgulayarak “Bizleri rahatsız edecek bir şey vardır. O da TC yani Türkiye Cumhuriyeti’nin kaldırılmasıdır. Kimliğimiz, Türkiye Cumhuriyeti kimliğimizdir. Bizleri hiç kimse ’Ne Mutlu Türküm’ demekten alıkoyamaz. Bizleri rahatsız edecek tek şey, ‘Ne mutlu Türküm’ diyememektir. Dolayısıyla bedel ödeyenler, bizlere bu hakkı helal etmez. Onun için biz bu günleri hatırlayacağız. İşte bugün, o günü hatırlamaktır. Bugün, bunun tespit edildiği gündür. Bugün, bunun akdinin verildiği gündür. Kim tarafından? Yöneticiler tarafından. Gaflet, delalet ve ihanet içinde olanları asla affetmeyeceğiz” dedi.
“Türkiye İki Dili ve Başka Kimlikleri Kabul Edecek Bir Ülke Değildir”
Türkiye’de huzurun, birliğin, beraberliğin olduğuna işaret eden Başkan Altınok Öz, Türkiye’nin, iki dili, federal yapıyı ve başka kimliklerin varlığını kaldıracak bir ülke olmadığını söyledi. Başkan Altınok Öz, “ Bu ülkede huzur, bütünlük ve birlik vardır. Ama nasıldır? Ulus devlet kimliği içindedir. Bu ülke federal yapıyı, iki dili ve başka kimlikleri kabul edecek bir ülke değildir. Eşiniz, çocuğunuz ve yakınınız bu ülke toprakları için bedeller ödedi. Yerel yöneticiler olarak bizlere düşen görev de bunları halkımıza anlatmak, hatırlatmak ve ona göre de hareket etmektir” dedi.

Baskan-oz-sehıt-aılelerı-ıl
“Gaziliğin ve Şehitliğin Anlamı Anlatılmalı”
Türkiye Harp Malulü Gazi, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği İstanbul Anadolu Yakası Şube Başkanı Oktay Kaya ise 19 Eylül Gaziler Günü’nde gazileri unutmayan ve gaziler ile şehit ailelerini biraraya getiren Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’e teşekkür etti. Kaya,” Bugün Gaziler Günü. Sayın Başkan Altınok Öz’e, komutanlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bu anlamlı günde Kartal Belediye Başkanımız bizleri yine yalnız bırakmadı. Şehit aileleriyle birlikte beraber olduk. Milli ve manevi duygular içerisinde şehitliğin ve gaziliğin anlamını herkese anlatmalıyız “ dedi.
Konuşmaların ardından emekli müezzin Vedat Özbaş, yurt savunmasında şehit olan askerler için dua etti.  Yemeğin sonunda ise Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Dr. Altınok Öz, Hava Kuvvetleri Cevizli Özel Eğitim Merkezi Hava Savunma Albayı Can Yozgat ile Türkiye Harp Malulü Gazi, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği İstanbul Anadolu Yakası Şube Başkanı Oktay Kaya’ya Kartal heykelciği ve Doç. Dr. Orhan Çekiç’in kaleme aldığı ‘İmparatorluk’tan Cumhuriyet’e’ adlı kitabı takdim etti.

Galeri
📆 20 Eylül 2013 Cuma 17:53   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR