MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » BAŞKAN ALTINOK ÖZ, GAZİ VE ŞEHİT AİLELERİYLE BULUŞTU
BAŞKAN ALTINOK ÖZ, GAZİ VE ŞEHİT AİLELERİYLE BULUŞTU

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle gazi ve şehit aileleriyle Kartal Ekolojik Eğitim Çadırı’nda verilen yemekte bir araya geldi. Konuşmalar sırasında duygu dolu anlar yaşanırken Başkan Altınok Öz ve birçok kişinin gözyaşlarını tutmakta zorlandığı görüldü.

 

Ekolojik Eğitim Çadırı’nda verilen yemeğe Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ve eşi Feray Öz, İstanbul Anadolu Şehit Anneleri Derneği Başkanı Pakize Akbaba, Türkiye Harp Malulü Gazi, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği İstanbul Anadolu Yakası Şube Başkanı Sefa Altunparlar, Kartal Belediyesi Meclis Başkan vekili Ali Ekber Şahin, CHP Grup Başkan vekili Nihal Korkmaz, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları Gülcemal Fidan, Ali Apaydın, Başkan Danışmanları, Belediye Birim Müdürleri, gaziler ve şehit aileleri katıldı.

 

“Bizler bugün rahat bir şekilde yaşayabiliyorsak başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere şehit ve gazilerimize minnet borcumuz var ”

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, konuşmasında, “Bizler bugün vatan topraklarında rahat bir şekilde yaşayabiliyorsak; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere şehit ve gazilerimize minnet bocumuz var. Bugün burada bizlere şeref verdiniz, onur verdiniz. Kartal Belediye ailesi olarak sizleri burada ağırlamaktan, burada görmekten çok büyük mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Aramızda Kıbrıs gazileri de bulunduğu için ifade etmek istiyorum; daha önce Kıbrıs’a hiç gitmedim, ne zaman ki hayatını Kıbrıs için adamış, Kıbrıs’ın Atatürk’ü gibi gördüğümüz o yürekli insan Rauf Denktaş vefat etti, bir yurttaş olarak, vatanını seven biri olarak, 1963’ de 1966’ da Çorum sokaklarında Kıbrıs için yürümüş biri olarak, bir borcumun olduğunu düşündüm ve o büyük insanın cenaze merasimine gittim. Tören sonrası Kıbrıs’taki kardeş belediyemiz olan Esentepe Belediyesi’ni de ziyaret ettim.

 

Trabzon’un Çaykara’sından iki yaşında babasıyla beraber çıkıp Kıbrıs’a yerleşen orada büyüyüp evlenen daha sonra da Belediye Başkanı olan kardeşimizle tanıştık ve konuşmamızda ‘Esentepe’ye Kartal’ın hediyesi olan bir Rauf Denktaş heykeli yapalım, parkın içine koyalım, yüzü de Türkiye’ye baksın’ dedik.

 

Her şeyi hazırladık, heykeli hazır hale getirdik. Tam o sırada Belediye Başkanımız trafik kazasında hayatını kaybetti. Daha sonra CTP’den seçilen yine Çaykara’dan çıkıp gitmiş Cemal Erdoğan ismindeki yeni Belediye Başkanı heykele sahip çıkarak hem kendileri bizi aradı, hem de daha önce görüştüğümüz Serdar Denktaş’ın müsteşarı bizi arayarak, ‘Başkanım müsaade ederseniz biz bu heykeli Ercan Havaalanı’nın çıkışında herkesin göreceği Rauf Denktaş Bulvarı’na koyalım, sadece Esentepeliler değil, Kıbrıs’a gelen herkes görsün’ dediler. Bizde müsaade ettik. 15 Kasım’da Kıbrıs’ın kuruluş yıldönümünde, Atatürk’ün Cumhuriyet’in kuruluşunu kendi doğum günü kabul etmesi gibi Rauf Denktaş’ın doğum gününde 15 Kasım’da heykelin açılışını yapacağız. Ben buradan gazi ve şehit ailelerini de o güzel anıtın açılmasına davet ediyorum. Açılışta sizleri yanımızda görmekten mutluluk duyacağımı ifade etmek istiyorum.” dedi.

 
Gazi ve şehit aileleriyle bir araya gelen Başkan Öz, “Şehitlerimizi de, gazilerimizi de unutmayacağız, unutturmayacağız. Biz terörü de unutmayacağız, Sivas’ta yakılanları da unutmayacağız. Başbağlar’da kurşuna dizilenleri de unutmayacağız. Bu ülkede doğusuyla, batısıyla, kuzeyiyle, güneyiyle her can bizim için değerlidir. Bizim kıblemizde insan var, insana değer vereceğiz. İnsana değer verirken de bu ülkenin değerlerinden asla sapmayacağız. Sadece Gaziler Günü’nde değil, her zaman gazilerin ve şehitlerin yanındayız. Sizlere çok teşekkür ediyor, hepinizin önünde saygı ve hürmetle eğiliyorum.” dedi.

 

“Gaziliğin ve şehitliğin anlamı anlatılmalı”

Türkiye Harp Malulü Gazi, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği İstanbul Anadolu Yakası Şube Başkanı Sefa Altunparlar ise göreve geldiği günden bu yana her yıl Gaziler Günü’nde gazileri ve şehitleri unutmayan ve gaziler ile şehit ailelerini bir araya getiren Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’e teşekkür etti. Altunparlar,” Bugün Gaziler Günü. Sayın Başkan Altınok Öz’e, komutanlarımıza ve burada bulunan herkese çok teşekkür ediyorum. Bu anlamlı günde Belediye Başkanımız Altınok Öz ve eşleri bizleri yine yalnız bırakmadı. Şehit aileleriyle birlikte beraber olduk. Milli ve manevi duygular içerisinde şehitliğin ve gaziliğin anlamını herkese anlatmalıyız.” dedi.

 

Pakize Akbaba : “Altınok Öz, Türkiye’ye örnek bir Başkan”

İstanbul Anadolu Şehit Anneleri Derneği Başkanı Pakize Akbaba da yaptığı duygu dolu konuşmada, Op. Dr. Altınok Öz’e teşekkür ederek, “Birçoğumuz belki birbirimizi tanımıyoruz ama burada bir araya gelerek, acılarımızı paylaşıyoruz, hasret gideriyoruz. Ben bu konuda Altınok Öz’ü örnek Başkan olarak gösteriyorum. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Hepimizin her zaman duaları başkanımızladır. İnşallah bu etkinlikleri duyanlar da Başkanımız gibi gazilere, şehitlere sahip çıkar unutmaz. Bizler şehidimize, gazimize sahip çıkacağız, unutanlara da hatırlatacağız.” dedi.

 

Konuşmaların ardından emekli müezzin Vedat Özbaş, yurt savunmasında şehit olan askerler ve vefat eden gaziler için dua etti.

📆 22 Eylül 2014 Pazartesi 11:33   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR