MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet, Toplum » BAŞKAN ALTINOK ÖZ, İLÇEDE GÖREV YAPAN OKUL MÜDÜRLERİYLE BİR ARAYA GELDİ
BAŞKAN ALTINOK ÖZ, İLÇEDE GÖREV YAPAN OKUL MÜDÜRLERİYLE BİR ARAYA GELDİ

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, 2014-2015 eğitim-öğretim yılında yeni görevlendirilen okul müdürleriyle bir araya geldi. Başkan Altınok Öz; Kartallı öğrencileri korumak ve Kartal Belediyesi olarak her türlü işbirliğine hazır olduklarını söyledi.

 

 

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Kartal Yüksel-İlhan Alanyalı Fen Lisesi’nde 2014-2015 eğitim-öğretim yılında yeni görevlendirilen okul müdürleriyle bir araya geldi. Konferans salonunda gerçekleştirilen tanışma toplantısına Kartal Kaymakamı Cemil Aksak, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Tüysüz, Milli Eğitim Şube Müdürü Tuncay Oruç ve yeni atanan okul müdürleri katıldı.

 

 

Kartal Kaymakamı Cemil Aksak, okul müdürlerinin eğitim -öğretim yılını kutlayarak, eğitimin önemine ve okul müdürlerinin öğrencilere yaklaşımlarının nasıl olması gerektiği üzerinde bilgiler vererek şöyle konuştu: “Okul önlerinde çocuklarımızı kötü alışkanlıklar ve zararlı maddelerden korumak için öncelikle aile, öğretmenler ve okul aile birliklerine büyük görevler düşüyor. Bazı çocuklar aile ortamlarından dolayı sevgiye, ilgiye, şefkate ve bilgiye açlardır. Burada okullarımıza büyük görev düşüyor.  Çocuklarımıza gerek ilgiyi, şefkati ve bilgiyi vermeliyiz. Okul olarak çocuklarımızı bütün kötülüklerden koruyacağız. Eğer çocuk itilmişlik duygusuna kapılırsa her türlü kötülüklere açık olacaktır ve her türlü yanlış yola sapar.  Bu nedenle çocuklarımıza dikkatli davranmalı ve kazanmalıyız.” dedi.

 

 

Kartallı çocukları kötülüklerden koruyoruz

 

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz de görevlerine yeni başlayan okul müdürlerine başarılar dileyerek, Kartallı çocukları uyuşturucudan ve kötü alışkanlıklardan korumak için okullarda pilot uygulamalar yaptıklarını vurguladı. Başkan Altınok Öz, “Çocuklarımızı uyuşturucu, kötü alışkanlıklar ve olabilecek olumsuzluklara karşı bazı okullarda pilot uygulamalar başlattık. Kartal Belediyesi olarak okul önlerinde uyuşturucu maddelerin satışını engellemek için okul önlerini  sıkı denetim altına aldık. Zabıta ekiplerimiz gerek sivil, gerekse resmi olarak seyyar satıcı kisvesi altında uyuşturucu madde temin eden zehir tacirlerine karşı  özellikle okul önü ve çevresinde önlemler alıyor. Okul giriş ve çıkışlarında öğrencilerin güvenliğini sağlıyoruz. Zabıta ekiplerimiz trafik uygulaması yaparak öğrencilerin güvenli olarak eğitim almalarını sağlıyor. Okul önlerindeki trafiği düzenleyen Zabıta ekipleri, öğrencilerin ellerinden tutarak güvenli şekilde karşıdan karşıya geçmelerine yardımcı olurken, okul önlerindeki servis kargaşasına da müdahale ediyor.” dedi.

 

 

Öğretmenler ve aileler skolyoz  (Omurga Eğriliği) kontrolleri yapmalı

Çocukların skolyoz (omurga eğriliği) hastalığına da dikkat çeken Başkan Altınok Öz,  okul çağındaki çocuklarda skolyoz’a sıkça rastlandığını belirterek konuşmasına şöyle devam etti: “İnsan omurgasına yandan bakıldığında tam düz değildir. Boyun ve bel bölgesinde hafif çukurluk (lordoz) ve sırt bölgesinde hafif kamburluk (kifoz) vardır. Arkadan bakıldığında ise tam düz olmalıdır. Skolyoz (Omurga eğriliği) omurganın, sağ ya da sol yana doğru eğrilmesi anlamına gelmektedir. Genellikle gelişme çağının başlangıcında, çocukta omuz asimetrisi, sırtın bir bölümünde kabarıklık, kalçaların aynı seviyede durmaması gibi bulgular anne ve baba tarafından fark edilebilir. Öğretmenler ve aileler 8 ila 13 yaş arasında omurga eğriliği var mı yok mu diye bakabilir. Bizler Kartal Belediyesi olarak işbirliğine hazırız.”  diye konuştu.

 

📆 10 Ocak 2015 Cumartesi 13:09   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR