MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet, Toplum » BAŞKAN ALTINOK ÖZ İSTANBUL ESKİ BELEDİYE BAŞKANI AHMET İSVAN İÇİN DÜZENLENEN TÖRENE KATILDI
BAŞKAN ALTINOK ÖZ İSTANBUL ESKİ BELEDİYE BAŞKANI AHMET İSVAN İÇİN DÜZENLENEN TÖRENE KATILDI

 

 

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, İstanbul Eski Belediye Başkanı Ahmet İsvan için İstanbul Büyükşehir Belediye Binası önünde düzenlenen törene katıldı.

 

1 Mayıs’ta hayatını kaybeden efsanevi Belediye Başkanı için düzenlenen törene Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün yanı sıra; İBB Başkanı Kadir Topbaş, Cumhuriyet Halk Partisi TBMM Grup Başkan Vekili Engin Altay, Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekilleri; Tuncay Özkan, Gürsel Tekin, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, Cumhuriyet Halk Partisi İBB Grup Başkan Vekili Ertuğrul Gülsever, İstanbul Eski Belediye Başkanı Nurettin Sözen, Cumhuriyet Halk Partisi Eski Milletvekili ve DİSK Eski Başkanı Süleyman Çelebi ile çok sayıda Belediye Başkanı ve meclis üyesi katıldı.

 

 

“Her daim hafızalarda kalacak”

 

Törende konuşan İBB Başkanı Kadir Topbaş, İsvan’ın belediyecilik anlayışının model olduğunu belirterek, “Dürüstlüğü, netliği ve inandığının arkasında duruşu ile önemli bir kişiliğe sahip olan Ahmet İsvan, bu kentte önemli dönüşümleri ve değişimleri gerçekleştirmiştir. İstanbul zor bir kent; ama hem siyasi hayatında hem yönetim hayatında bütün zorlukların üstesinden gelmeyi başarmış model bir insandı. Kişiliği, inançları, samimiyeti ve dürüstlüğü ile her daim hafızalarda kalacak güzel bir insan…” dedi.

 

“Halk için belediyecilik yaptı”

 

İstanbul’un eski Belediye Başkanlarından Nurettin Sözen ise İsvan’ın halkçı belediyecilik anlayışına vurgu yaptı. Sözen, “1973’te başkanlığa gelirken vaatleri dürüst ve onurlu belediyecilikti. Görevde kaldığı sürece de bu vaatlerin arkasında durdu. Biz onunla övünüyoruz. Rahat uyu Sayın İsvan, hiçbirimiz senin yaptıklarını unutmadık, unutmayacağız.” şeklinde konuştu.

“Hoşgörünün savunucusuydu”

 

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat ise; “Barışın mücadelesini verdi. O gün de barışın, hoşgörünün savunucusuydu. Ülkenin iki yakasını bir araya getirmenin mücadelesini o gün de verdi.” dedi.

 

Konuşmaların ardından İsvan’ın naaşı zabıta tören mangasının omuzlarında cenaze aracına konularak, cenaze töreninin yapılacağı Levent’teki Afet Yolal Camii’ne götürüldü.

 

 

 

Ahmet İsvan Kimdir?

 

Ahmet İsvan, Robert Koleji’ni bitirdikten sonra ABD’de tarım ve meyvecilik öğrenimi görmüş, Türkiye’ye dönüşünden sonra Yalova’ya yerleşerek burada uzun yıllar tarım araştırmaları yapmıştı. Uzun yıllar CHP teşkilatında hizmet veren İsvan,  CHP adayı olarak katıldığı 1973 seçimlerinde Belediye Başkanı seçilmişti.  1977 yılında fırıncıların fiyat tekelini kırmak halka ucuz, sağlıklı ekmek sağlamak amacıyla halk ekmek fabrikasını da kuran İsvan, 1977’ye kadar bu görevde kalmıştı. 12 Eylül döneminde, 1 Mayıs 1977 günü Taksim alanında patlak veren olaylara adı karıştığı savıyla sıkıyönetim mahkemesindeki DİSK davasında da yargılanan İsvan, Kasım 1980’den Ocak 1983’e kadar yaklaşık 27 ay hapiste kaldı, yargılama sonucu aklandı. Daha sonra Sosyal Demokrat Halkçı Parti’de (SHP) parti meclisi üyeliğinde bulunan İsvan’ın eşi Cumhuriyet Reha İsvan, 8 Mayıs 2013 yılında yaşamını yitirmişti.

 

Galeri
📆 04 Mayıs 2017 Perşembe 21:49   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR