MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » BAŞKAN ALTINOK ÖZ: ‘KARTAL ANADOLU YAKASI’NIN MERKEZİ OLACAK’
BAŞKAN ALTINOK ÖZ: ‘KARTAL ANADOLU YAKASI’NIN MERKEZİ OLACAK’

Kartal Kent Konseyi Başkanı Ali İrfan Kurtuluş ve yönetim kurulu üyeleri; Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ü ziyaret etti. Başkan Altınok Öz, ilçede yapılan hizmetler, projeler ve uygulamalar hakkında detaylı ve geniş bilgi vererek, Kartal’ın deprem dönüşümünde ve hayata geçirdiği sosyal projelerle Anadolu yakasının merkezi olacağını vurguladı.

Kartal’ın deprem ve yerinde dönüşümle hızlı bir değişim içine girdiğini belirtti.

 
Başkan Altınok Öz, “En hızlı dönüşen yer olarak Kartal’ı göreceksiniz. Anadolu yakasının merkezi olacağız. Kartal ulaşım avantajıyla da merkez olmayı hak eden bir yer. Yapacağımız doğu ve batı merkezi projeleriyle burası bir çekim alanı haline gelecek. Kartal’da 359 site var. 107’si Uğur Mumcu Mahallesi’nde, 775 sayılı kanuna tabi olanlar. Kalan sitelerden 83 tanesi 2001 deprem yönetmeliğine tabi olduğu için onları bir tarafa koyduk. 169 tanesini tek tek inceledik. Hangi şartlarda dönüşebileceklerini araştırdık. Bazıları mevcut imar haklarıyla dönüşebiliyor. Bazılarını ada bazına getirerek dönüşmelerini sağladık. Bunun için yolları sitenin içine kattık ve dönüşebilecekleri noktaya getirdik.” diye konuştu.

 
Kartal’ı tasarlıyoruz….

Tasarım Araştırma Katılım (TAK) Kartal’ın, ilçeyi tasarladığını belirten Başkan Altınok Öz, “TAK Kartal bir şehrin ve kentin sağlıklı olabilmesi için nasıl bir vizyona ihtiyaç duyulduğunu, yaşam ve kalitenin arttırılması için dönüşümün nasıl yapılması gerektiğini, bilgi ve araştırmaya dayalı sorunları çözmenin yollarını arayacaklar. Fikirleri olan mahallelileri, yaratıcılığı olan tasarımcıları, becerileri olan gönüllüleri, ‘geleceğim var’ diyen öğrencileri ve olanakları olan destekçileri bir araya getirerek çözüm üretecekler. TAK Gezici otobüsü ve mahallelerde kurulacak olan TAK Kondularda, sorunlar ve öncelikler birlikte belirlenecek, tasarımcılar sorunların çözümü için yenilikçi ve yaratıcı fikirler ortaya koyacaklardır.” dedi.

 

 

Yıl boyu ücretsiz sünnet kampanyasını hayata geçirdik

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, sünnetin önemine de değindi. Başkan Altınok Öz, 2009 yılından bu yana hastanelerde ve polikliniklerde, konusunda uzman doktorlar tarafından steril ortamda ‘Yıl Boyu Ücretsiz Sünnet Kampanyası’nı hayata geçirdiklerini belirterek; “Benim en önemli projelerimden biri, yıl boyu sünnet projesidir. 74 milyonu Müslüman olan bir ülkenin 37 milyonu sünnet oluyor. Diş hekiminin dışında kimse diş çekemez. Ama eline çantayı alan, yetkili -yetkisiz herkes sünnet yapıyor. Biz, belediyelerin günde 100 veya 200 kişiyi sünnet yapmasına karşıyız. Steril olmayan ortamlarda seri sünnet yapılması sonucu oluşabilecek Hepatit B, C ve AIDS gibi hastalıklara karşı biz, hastanelerle ve dispanserlerle, bedelini belediye ödeyecek şekilde anlaşmalar yaptık. Maddi durumu iyi olsun ya da olmasın, Kartal’da oturuyor olmak kaydıyla çocuklarımızın her gün sünnetini yaptırıyoruz. Kampanya süresince 2009 yılından bugüne kadar altı yıl içinde 8 bin 896 çocuğumuz sünnet edildi. Yıl boyu sünnet olan çocuklarımıza yılda bir kez de sünnet kıyafetlerini dağıtarak sünnet şenliği düzenliyoruz. Kartal Belediyesi olarak bu projeyle şuna dikkat çekmek istiyoruz. Bir ülkenin Sağlık Bakanlığı, mutlaka bu sünnet konusuna eğilmelidir. Bir Hepatit C’nin ortaya çıkma süresi 25 yıldır. 25 yıl sonra çıkan Hepatit C’nin tedavisi maliyetli oluyor. Parası olmayanlar ise karaciğer kanserinden hayatlarını yitiriyor. Toplumda yüzde 8 oranında Hepatit B taşıyıcısı var. Eğer bu ülkenin yarısı bu operasyonu oluyorsa burada bir politika geliştirilmelidir.” diye konuştu.

 

 

Organik Pazarı Kurduk

Kartal’da organik pazarı da kurduklarını söyleyen Başkan Altınok Öz konuşmasına şöyle devam etti: “İstanbul’un en iyi çalışan organik pazarı oldu. Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı tarafından sertifikalandırılan ürünler, Kartal Belediyesi ve Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği tarafından denetlenerek satılıyor. Her Pazar günü açılan organik pazar hem Kartal’da, hem de Anadolu Yakasında büyük ilgi görüyor”

Engellileri hayatın içine kattık

Engellilerin hayata daha çok katılmaları, yetenekleri doğrultusunda yönlendirilerek kendilerini geliştirmeleri, özgüvenlerini kazanmaları ve meslek edinmeleri amacıyla Engelsiz Üretim Atölyesi açtıklarını söyleyen Başkan Öz, “Kartal Belediyesi’nin kurduğu Engelsiz Bilgi Evi’nde görme engelliler özel yazılımlarla kitap ve doküman okuyup, bilgisayardaki veriyi kabartma yazıyla kağıda aktarabiliyorlar. Omurilik felçlileri ise akıllı baş hareketlerine göre bilgisayar kullanabiliyor.”dedi.

Kreşlerimizi 11’e yükselttik

Seçim bildirgesinde ‘Her mahalleye bir kreş’ sözü veren Başkan Öz, Atalar Merkez, Gümüşpınar, Kordonboyu, Hürriyet, Cumhuriyet 1, Cumhuriyet 2, Uğur Mumcu, Atalar Şube, Begüm Yavuz, Soğanlık Orta Mahalle, Soğanlık Yeni Mahalle olmak üzere Kartal’a 11 tane yeni kreş kazandırdıklarını belirterek kreşlerde bu yıl toplamda 580 çocuğa eğitim verildiğini söyledi. 3, 4, 5, 6 yaş olmak üzere farklı yaş gruplarında eğitim veren merkezlerin saatlik bakım uygulamasını da hayata geçirdiklerini, ayrıca kreşlerde çocuklara resim, satranç, jimnastik, folklor, müzik ve ingilizce olmak üzere farklı branşlarda da eğitim verildiğinin altını çizdi.

Kartal’da yapılan hizmetler ve projeler hakkında detaylı bilgiler veren Başkan Altınok Öz, Kartal Kent Konseyi Başkanı Ali İrfan Kurtuluş ve Yönetim Kurulu üyelerine ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür etti.

 

📆 09 Ocak 2015 Cuma 15:02   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR