MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » BAŞKAN ALTINOK ÖZ ‘MASTÖB’ÜN PANELİNE KATILDI
BAŞKAN ALTINOK ÖZ ‘MASTÖB’ÜN PANELİNE KATILDI

BAŞKAN ALTINOK ÖZ ‘MASTÖB’ÜN PANELİNE KATILDI

 

Başkan Altınok Öz: “Kartal’da geçmiş ile geleceği bir araya tutmaya çalışıyoruz”

 

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği MASTÖB tarafından Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ‘Kadına Şiddet ve Kadın Hakları’ konulu panele katıldı. Panelde; Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları Av. Hüsnü Yeşilyurt, Mustafa Fehmi Okay, Ali Apaydın, Kartal Belediyesi Meclis Üyesi Taner Özdemir, Atatürkçü Düşünce Derneği Kartal Şube Başkanı Gürsel Öğüt, Kartal Belediyesi Yazı İşleri Müdürü Şükran Çelik ve siyasi partilerin temsilcileri yer aldı.

 

“Kartal’da dönüşümü, insanları yerinden yurdundan etmeden geçekleştiriyoruz”

 

Panelde bir konuşma gerçekleştiren Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Londra ziyaretinden bahsederek burada gerçekleştirdiği temaslar hakkında bilgi verdi. İnsanları yerinden etmeden dönüşümü uyguladıklarını söyleyen Başkan Altınok Öz, şöyle konuştu: “Londra’ya üç günlük teknik bir ziyarette bulundum. Doğu Londra’daki dönüşüm ve değişimi gördüm.  Büyük binalar yapılmış. Belediye başkanına nasıl yaptıklarını sorduğumuzda ‘İnsanları buradan yollamak biraz zor oldu.’ dedi. Yani Londra’da insanlar yerlerinden edilerek değişim ve dönüşüm sağlanmış. Uluslararası sermayenin ve şirketlerin yerleştiğini görüyorsunuz. Ama biz Kartal’da dönüşümü, insanları yerinden yurdundan etmeden gerçekleştiriyoruz. Kökleri Kartal’a bağlı insanları, Kartal’da doğup büyümüş insanları topraklarından koparmıyoruz. Geçmiş ile geleceği bir arada tutmaya çalışıyoruz. “


bf949faf-8fd3-425b-ab52-ab367ddd69dc 7624b919-73c1-411a-aee8-f1a5f3ed8c81

“Kadın kimliğinizle bir araya gelmelisiniz”

 

‘Kadına Şiddet ve Kadın Hakları’ konulu panelde kadınların bilgiye ulaşması gerektiğine vurgu yapan Başkan Altınok Öz: “Makam ve mevkiler bilgiyle bir araya geldiğinde değer kazanır. 169 yıl öncesi emek sermaye çelişkisinden doğan, kadınları ve çocukları sömüren sermayeye karşı başkaldırının olduğu değil, bilgisayarlarda bilginin gezindiği ve bilgiye ulaşıldığı bir döneme gelindi. Erkeklerden çok kadınların bilgiye ulaşması gerek. Partili kimliğinizle değil, kadın kimliğinizle bir araya gelmelisiniz. Kadın kimliğinizle yer etmelisiniz.“ dedi.

 

“Tarihinizi bilmezseniz siyasete yön veremezsiniz”
Konuşmasında tarihin bilinmesi gerektiğine işaret eden Başkan Altınok Öz: ”Tarih bilinmeden yapılan siyaset havada kalacaktır. Hamasi nutuklarla kandırılabilirsiniz. Osmanlı tarihini, Cumhuriyet tarihini bilmezseniz siyasete yön vermeseniz.”dedi.

 

Panelin sonunda MASTÖB Anadolu Yakası Şube Başkanı Mehmet Çelik, Başkan Altınok Öz’e derneklere ve sivil toplum kuruluşlarına verdiği destekten dolayı teşekkür ederek plaket takdim etti.

Galeri
📆 07 Mart 2016 Pazartesi 14:21   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR