MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » Baskan Altınok Öz, Muhtarlarla ikinci kez bir araya geldi
Baskan Altınok Öz, Muhtarlarla ikinci kez bir araya geldi

BAŞKAN ALTINOK ÖZ, KARTALLI MUHTARLARLA YENİ DÖNEMİN İKİNCİ TOPLANTISINDA BİR ARAYA GELDİ

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, göreve başladığı 2009 Nisan ayından itibaren muhtarlarla her ayın ilk cumartesi düzenli olarak yaptığı toplantılara yeni dönemde de devam ediyor. Başkan Altınok Öz, Kartal Belediyesi Yeni Hizmet Binası’nda muhtarlarla bir araya geldi.

Yeni dönemin ikinci muhtarlar toplantısına Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün yanı sıra Başkan Yardımcısı Gülcemal Fidan, Hüsnü Yeşilyurt, Özel Kalem Müdürü Ömer Fethi Gürer, Çavuşoğlu Mahalle Muhtarı Arif Koç, Hürriyet Mahalle Muhtarı Ferhat Aslan, Yakacık Yeni Mahalle Muhtarı İlhan Düzülütaş, Gümüşpınar Mahalle Muhtarı Miktat Gürsel, Topselvi Mahalle Muhtarı Ramazan Keklik, Çarşı Mahalle Muhtarı S.Çetin Turan, Uğur Mumcu Mahalle Muhtarı Soner  Eker, Petrol İş Mahalle Muhtarı Cevdet Aslan, S.Orta Mahalle Muhtarı Salim Coşar, Karlıktepe Mahalle Muhtarı Dursun Sınırtaş,  Atalar Mahalle Muhtarı Erhan Gülmüş, Cevizli Mahalle Muhtarı Memiş Dikilidaş, Kordonboyu Mahalle Muhtarı Arzu Keskin, Soğanlık Yeni Mahalle Muhtarı Erol Yurdakul, Cumhuriyet Mahalle Muhtarı Mustafa Koç, Yunus Mahalle Muhtarı Ahmet Soylu ve Yalı Mahalle Muhtarı İsa Durmuş katıldı.

Yeni dönemde görev alan Belediye Başkan Yardımcılarını muhtarlar ile tanıştırarak toplantıya başlayan Başkan Altınok Öz,  muhtarların sözlü ve yazılı taleplerini cevapladı.

YOLLARDA YAPILAN KAZILARIN, FOSSEPTİK VE KANALİZASYON ÇALIŞMALARININ MUHATABI BÜYÜKŞEHİR

İlçe genelinde yollarda yapılan kazı izinlerinin artık Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldığına da dikkat çeken Başkan Altınok Öz, “Önceki senelerde yollarda yapılan kazıların iznini ilçe belediyeleri veriyordu. Harcını da ilçe belediyeleri alıp asfaltlama işlerini de bizler yapıyorduk. Bununla birlikte müteahhit ile de sorun yaşamıyorduk. Ama geçen yıldan beri bütün kazıların iznini Büyükşehir Belediyesi veriyor. Kazıdan sonraki asfalt-tamir gibi masrafların parasını da Büyükşehir alıyor. Müteahhit kazıyı yapıyor asfaltı dökmeden gidiyor. Ondan sonra şikâyetlerin adresi, muhatabı ilçe belediyeleri oluyor. Şunu bilin ki, o işlerin muhatabı Kartal Belediyesi değil Büyükşehir Belediyesi’dir. Ama bu gibi sorunları bize de bildirirseniz giderilmeyen sorunlarla ilgili müteahhitlere gerekli cezai müeyyideyi uygularız. İnşaatların kaldırımlara inşaat malzemesi koymalarına, kaldırımları işgal etmelerine kesinlikle karşıyız.

Fosseptik ve kanalizasyonlar Büyükşehir’e (İSKİ) bağlı. Bu konuların Büyükşehir de takipçisi olacağız. Bir diğer konuda da Pazar günleri insanların dinlenmeye ihtiyacı var. Onun için gürültülü inşaat çalışmaları kesinlikle yasak dedik. Sizler de mahallenizde böyle bir çalışma olursa bizlere bildirerek yardımcı olup, bu şekilde mevcut sıkıntıları daha kısa sürede çözümleyebiliriz.” dedi.

PARKLARDAKİ DUVARLAR KALKIYOR

İlçe genelinde park sayısını 5 yılda ikiye katlayan ve ikinci dönemde de Kartal genelinde daha yeşil bir çevre için çalışmalara devam edeceklerini belirten Başkan Altınok Öz, “Şu an arkadaşlarımız tüm parklarımızla ilgili bir çalışma yapıyor. Biz belediye olarak hiçbir parkta duvar istemiyoruz. Böyle bir uygulama ne Avrupa da, ne de modern bir ülkede var. Çünkü duvar olduğu zaman duvarın arkasında ne olduğunu bilemiyorsunuz.  Onun için bilmediğiniz, görünmeyen kuytu yerler her zaman korku verir. Hele akşamları duvar arkaları daha çok korku salar. Onun için parklardaki duvarlar bu dönem tamamen kalkacak.” diye konuştu.

HAYVAN REHABİLİTASYON MERKEZLERİ YAPILMALI

Sokak hayvanları konusunda muhtarların şikayetlerini de cevaplandıran Başkan Altınok Öz, “Geçtiğimiz 5 yıl içerisinde Kartal Belediyesi olarak bir Hayvan Rehabilitasyon Merkezi kuralım diye uğraştık. Ama Milli Emlak tarafından engellendi. Ama diyelim ki böyle bir merkez kurduk. Diğer tüm ilçelerden geceleyin kamyonlarla getirilip Kartal’ın çeşitli bölgelerine bırakılan hayvanlara nasıl engel olacağız. Bu sadece Kartal Belediyesi’nin, ilçe belediyelerinin sorunu değil; sorun Büyükşehir’in sorunu. Büyükşehir mutlaka kente uygun Hayvan Rehabilitasyon Merkezleri yapmalı. Bu sorunu ancak Büyükşehir Belediyesi çözebilir, çözmeli.” dedi.

Gelen talepler doğrultusunda kültür gezilerinin de devam edeceğini belirten Başkan Altınok Öz, muhtarlarla toplantıların her ay düzenli olarak yapılmasıyla, halkın istek ve beklentilerini, onların temsilcisi olan muhtarlar aracılığıyla kısa sürede çözüme kavuşturulmasının sağlandığını ve bu eş güdümlü çalışmayla Kartal’daki her türlü sorunun kökten ve süratle çözülmesinin önünün açıldığını söyleyerek toplantıya katılan muhtarlara teşekkür etti.

Toplantıya katılan mahalle muhtarları da Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’e,  iletilen sorunların çözümlenmesine yönelik gösterdiği ilgi ve alakadan dolayı teşekkür etti.

📆 06 Mayıs 2014 Salı 12:51   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR