MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Kartal, Manşet, Toplum » BAŞKAN ALTINOK ÖZ’E BALKANLILARDAN ZİYARET
BAŞKAN ALTINOK ÖZ’E BALKANLILARDAN ZİYARET

Kartal Balkanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Olcay Özgön ve Yönetim Kurulu üyeleri Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ü makamında ziyaret etti. Görüşmede Dernek Başkanı Olcay Özgön, Başkan Altınok Öz’e dernek çalışmaları ile projelerinden bahsetti.

 

Soğanlık’tan dünyaya yayılan lale

 

Başkan Altınok Öz, lale soğanının Soğanlık’tan dünyaya yayıldığını söyleyerek şöyle konuştu: “Soğanlık, 1876 yılında Çalık Ahmet Paşa’nın kurduğu bir yer. 1676’dan sonra Haseki Sultan, tüberküloz yani verem oluyor. Verem nedeniyle Soğanlık’a geliyor ve bölgenin suyu, havası nedeniyle burada bir hamam, çeşme ve camii yaptırarak tedavisine devam etmek üzere burada kalıyor. O sırada Soğanlık, lale bahçeleriyle adeta cennetten bir köşe konumunda. Haseki Sultan hayran kaldığı lalelerin soğanlarını saraya götürüyor. 20-30 yıl sonra da devre adını veren ‘Lale Devri’ başlamış oluyor. Has bahçeye yani saraya giden lale, daha sonra Hollandalı bir profesör tarafından Hollanda’ya götürülerek çoğaltılıyor ve dünyaya Hollanda lalesi olarak sunuluyor. İşte o lalenin çıkış yeri Soğanlık’tır.”

 

“Dernekler bizim için önemlidir”

 

Görüşmede derneklerin önemine de değinen Başkan Altınok Öz: “Yöre dernekleri, bizim için çok önemlidir. Çünkü kültürlerini başka kültürlere tanıtıyor. Kültürler arası köprü konumundalar. O nedenle yöre derneklerine destek verilmeli ve önemsenmelidir.” diye konuştu.

 

Ceviz Meydanı ile vatandaşlarımız sosyal yaşamda bir araya gelecek

 

Ceviz Meydanı Sosyal ve Kültürel Aktivite Merkezi’nin yapım çalışmaları hakkında da bilgi veren Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz: ” İlçemizi her alanda olduğu gibi sosyal yaşam alanlarında da ilklerle buluşturmaya devam ediyoruz. 19 bin metre kare arazi üstünde yapım çalışmalarına hızla devam edilen bu projemizle, vatandaşlarımızın günün stres ve yorgunluğunu atabilecekleri, hoşça vakit geçirebilecekleri, misafirlerini nezih bir ortamda ağırlayabilecekleri bir alan yaratıyoruz. Bölgemizde eşsiz bir mekân ve sosyal aktivite merkezi olarak hizmete açacağımız Ceviz Meydanı Sosyal ve Kültürel Aktivite Merkezi’nin yapımına hızla devam ediyoruz. Kısa bir süre içerisinde bitirerek halkımızın hizmetine sunacağız. ” dedi.

 

Ziyaretin sonunda Kartal Balkanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Olcay Özgön, Başkan Altınok Öz’e çalışmalarında başarılar dilerken, Başkan Altınok Öz de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür etti.

📆 11 Mayıs 2016 Çarşamba 11:06   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR