MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » Başkan Gökhan Yüksel’den 18 Mart Mesajı
Başkan Gökhan Yüksel’den 18 Mart Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108. yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

“Atalarımızın uğruna canlarını feda ettikleri vatanımıza ve onun manevi değerlerine sahip çıkmak, savunmak ve yaşatmak boynumuzun borcudur.” diyen Başkan Gökhan Yüksel, mesajında şu ifadeleri kullandı;

“Değerli Kartallı komşularım;

18 Mart Çanakkale Zaferi, bir milletin hür yaşamak için canı pahasına yazdığı, tarihin akışını değiştiren bir kahramanlık destanıdır. ‘Çanakkale Geçilmez’ sözünün hafızalara kazındığı, tarihin gördüğü en büyük mücadelenin adıdır Çanakkale Zaferi. Bugün, Çanakkale Zaferi’nin 108. yıl dönümünü, büyük bir gurur ve heyecan ile anıyoruz.

Bu zafer, aynı zamanda, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Anafartalar Grubu Komutanı olarak görev aldığı, Çanakkale Muharebesi’nde mücadelesiyle kahramanlaştığı bir dönüm noktasıdır.

Vatanın dört bir yanından gelerek adını tarihe yazdıran şehit ve gazilerimiz, şanlı Kurtuluş Savaşı’nın da öncüleri olmuşlardır. Bu açıdan Çanakkale Savaşları yalnızca bölgesel bir askeri başarı değil, büyük Türk milletinin topyekûn ayağa kalkarak yükselttiği bir diriliş abidesidir.

Hürriyet aşkıyla düşmanın karşısına dikilen Mehmetçiklerimiz, cephedeki mertlikleri ve insanlık timsali üstün savaş ahlaklarıyla işgalcileri bile kendilerine hayran bırakmıştır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman askerlerimizin bu eşsiz mücadelesi, bugün de bizlere cesaret ve güç vermeye devam ediyor. Burada bize düşen en büyük sorumluluk, bu şanlı destanı idrak etmek ve gelecek nesillere aktarmaktır.

Büyük Önder’in de söylediği gibi, ‘Geçmişini bilmeyen toplumlar, geleceğine yön veremez.’ Bir milletin tarihi, onun yarınlarına ışık tutacak kılavuzdur. Şanlı tarihimizin destansı mücadeleleri daima yolumuzu aydınlatacak. Bugün kutlu zaferimizi gururla anarken, aziz vatanımıza aynı kararlılıkla sahip çıkacağımızı tüm cihana tekrar ilan ediyoruz.

Dünya tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi’nin 108. yıl dönümünde; vatan, bayrak ve hürriyet için şehit ve gazi olan, bugün bağımsız bir ülkede yaşayabilmemizi sağlayan, başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kahraman askerlerimizi şükran ve minnetle anıyor, milletimizin bu gurur gününü yürekten kutluyorum.”

📆 17 Mart 2023 Cuma 15:00   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR