MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, İlçeler, Maltepe, Manşet, Toplum » Başkan Kılıç Bitlislilerle buluştu
Başkan Kılıç Bitlislilerle buluştu

Maltepe’de yaşayan Bitlisli hemşehrileriyle bir araya gelen Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, bir ilke imza atacaklarını belirterek, Başıbüyük Yaşam Merkezi’nde geceleri de açık kreş olacağının müjdesini vatandaşlara verdi.

 

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Zümrütevler’de bulunan Bitlis İli ve İlçeleri Eğitim ve Kültür Derneği’nde vatandaşlarla bir araya geldi. Buluşmaya Maltepe Belediye Başkan Yardımcıları, birim müdürleri, Zümrütevler Muhtarı Serkan Aslan, Dernek Başkanı Mekin Soyer, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, esnaflar ve vatandaşlar katıldı. Konuşmasına Ankara’da yaşanan ve 28 vatandaşın hayatını kaybettiği terör saldırılarını kınayarak başlayan Başkan Ali Kılıç, “Sizlere hesap vermek adına, geçirdiğimiz 2 sene içerisinde hatalarımızı, eksiklerimizi, olumlu ve olumsuz yönlerimizi sizlerin bakış açısıyla ele alıp anlamak adına cemal cemale, gönül gönüle bir araya gelelim istedik. Görevimizin sonunda değil şimdi eğer hatalarımız varsa düzeltmek adına sizlerin karşısındayız. Yerel seçimlerde bir broşür hazırlamıştık ve ‘dayatan değil danışan belediyecilik’ anlayışıyla her sorunu sizlere danışacağımızı söylemiştik” dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE SIRA BAŞIBÜYÜK’TE

Belediyenin Maltepe Meydan projesi, okul önlerindeki trafik zabıtaları, ücretsiz öğrenci servisleri, uyuşturucuyla mücadele merkezi, her mahalleye kreş, Başıbüyük Yaşam Merkezi, kadınlar için kurulan atölyeler ve mutfak projesi gibi önemli proje ve uygulamalarından da bahsetme imkânı bulan Kılıç, konuşmasına şöyle devam etti: “Kentsel dönüşümde 35-40 yıldır kangren haline gelen Gülsuyu-Gülensu mahallerinin planlarını bitirerek Büyükşehir Belediyesi’ne gönderdik. Tabi bu noktaya gelene kadar hep danıştık, vatandaşlarımızla toplantılar yaptık. Neticede böyle bir karar çıktı. Aynı çalışma şu an Başıbüyük için sürdürülüyor. Şunu da belirtmek istiyorum gibi bu planlar AK Partili ve CHP’li meclis üyelerimizin oybirliğiyle geçti. Kentsel dönüşümde yağmur suyu ve güneş panelleri sistemi, otopark ve yeraltı çöp konteyneri sistemini zorunlu hale getirdik. Ayrıca sizler için bankalarla anlaştık, düşük faizli krediler alabileceksiniz. Ya sizler müteahhitle anlaşıp yapacaksınız, ya TOKİ gibi kuruluşlara vereceksiniz. Yok biz yapamıyoruz derseniz bizler sosyal belediyecilik noktasında devreye girip sizlere yardımcı olacağız.”

KILIÇ’TAN MAPARK AÇIKLAMASI

“Giymiyorsan Giydir”, evde sağlık ve bakım hizmeti, cenaze hizmetleri, engelli vatandaşlara yönelik yapılan hizmetler ve Maltepe Uluslararası Fuar, Kongre ve Yaşam Merkezi M’expo projeleriyle ilgili de vatandaşlara bilgi veren Kılıç, Mapark uygulamasıyla ilgili de, “Vatandaşlardan ve esnaflardan bizlere çok sayıda şikayet geliyordu. Örneğin vatandaşın biri geliyor, sabahtan akşama kadar aracını bir dükkanın önüne park ediyor ve esnaf iş yapamıyordu. Biz de dedik ki, ‘Ya aracını kısa süreli park et, işini hallet ve çık, yoksa bu yolu kullanıyor, birilerinin hakkına engel oluyorsun, belirli bir ücret öde.’ Bu sistemden son derece olumlu geri dönüşler aldık. Birileri tepki gösterdi, dediler ki ‘Hastane önünde bu sistem olur mu?.’ Biz orada doktorlarımız ve vatandaşlarımız için 15 araçlık bir yer ayırdık ama baktık gördük ki bunlar suistimal ediliyor, biz de geri kalanını park sistemine çevirdik. Maltepe’de 1569 sokak var, bunların sadece ama sadece  30’unda bu sistemi uyguluyoruz” şeklinde konuştu.

ZÜMRÜTEVLER’E İKİ PRESTİJLİ CADDE

Ağırlıklı olarak imar, semt pazarının taşınması,  kentsel dönüşüm, çevre düzenleme ve ulaşım noktasında soruların yöneltildiği soru-cevap sonrası söz alan Zümrütevler Muhtarı Serkan Aslan, Kılıç’a çalışmalarından ötürü teşekkür ederek, Nil ve Tülin caddelerini prestijli sokak haline getirileceği ve semt pazarının yakında daha donanımlı bir alan taşınacağı müjdesini verdi. Kılıç’a toplantı sonrası Bitlis’i resmeden bir tablo hediye edildi. (20.02.2016)

📆 22 Şubat 2016 Pazartesi 10:23   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR