MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, İlçeler, Maltepe, Manşet, Toplum » Başkan Kılıç: Gazetecilik yeniden hak ettiği yere gelecektir
Başkan Kılıç: Gazetecilik yeniden hak ettiği yere gelecektir

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü sebebiyle bir mesaj yayınladı. Kılıç, “Basın emekçilerinin 54 yıl önce “bayram” olarak kutlamaya başladığı “10 Ocak Gazeteciler Günü”nde gazetecilerin düşünce ve ifade özgürlüklerinin kısıtlandığı, temel hak ve özgürlüklerin yasaklarla kuşatıldığı bir dönemi yaşamaktayız” dedi.    

 

 

Kendisinin de gazeteci olduğunu hatırlatan Kılıç, meslektaşlarının yaşamış olduğu sıkıntıları yakından bildiğini ifade ettiği açıklamasında, Uluslararası Gazeteciler Federasyonu’nun verilerine göre, geride kalan yılda toplam 118 gazeteci görev başında öldürüldüğünü kaydederken, görevdeyken kaza sonucu hayatını kaybedenler de dâhil edildiğinde, 2014’te ölen gazetecilerin toplamı 135’i bulduğunu belirtti.

 

“TEHDİTLERE, ÖLÜMLERE RAĞMEN AYAKTASINIZ”

 

 

Gazetecilerin meslekten olma kaygısıyla çalıştığına dikkat çeken Kılıç açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “İletişim fakültelerinden mezun pek çok gazeteci adayının iş bulamadığı, sendikasızlaşma ve güvencesiz çalışmayla karşı karşıya bırakıldığı, tehditlere maruz kaldığı, tutuklandığı, öldürüldüğü, pek çok gazetenin kapandığı ve kapanma tehlikesi yaşadığı bir Türkiye tablosu karşımızda duruyor. Tüm zorluklara rağmen onurunuzla, direncinizle halkın en temel haklarından biri olan haber alma özgürlüğüne hizmet ettiniz.

 

 

Kalemini toplumdan yana kullanarak, gerçeğin haberini yazmak için daima çırpınan cesur gazetecileri gördükçe, “gazeteciliğin” yeniden hak ettiği günlere ve yere geleceği inancımı ve umudumu hala koruyorum. Bu ülkede yitirdiğimiz gazetecileri saygı ve sevgiyle anarken, bu mesleğe gönül vermiş, emek vermiş çalışan ve “çalışamayan” tüm gazetecilerin “Çalışan Gazeteciler Günü”nü kutluyorum.”

📆 12 Ocak 2015 Pazartesi 10:56   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR