MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, İlçeler, Maltepe, Manşet, Politika, Toplum » Başkan Kılıç: “Maltepe’nin Ali’siyim”
Başkan Kılıç: “Maltepe’nin Ali’siyim”

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Yön Radyo’da yayınlanan “Metropol” programında, Yön Haber Genel Yayın Yönetmeni Erdal Emre’nin sorularını yanıtladı. Yerel yönetimde yaptığı çalışmalar ve Maltepe’nin sorunları üzerine konuşan Başkan Ali Kılıç, “Maltepe’nin Ali’si’yim, sokaktayım, halkın içindeyim” dedi.

 

 

“MALTEPELİLERLE İÇ İÇEYİM”
“Maltepe de 18 mahallemiz var. Bu 18 mahallemizin sorunlarının neler olduğunu, sadece belediyede görev yapan müdürlerimizden, arkadaşlarımızdan, teknik kadromuzdan almayalım düşüncesiyle, salı sabahları sabah kahvaltılarımız oldu. Açık mikrofon kürsüsü aslında, oraya her salı günü yaklaşık ortalama 400-450 vatandaşımız geliyor ve burada hiç kimsenin sözü kesilmeden, kimseye ‘Niye bunu söyledin’ tartışmasına girmeden, elini kaldıran herkese söz hakkı veriyoruz. Ben bizzat kendim orada bulunuyorum. Arkadaşlarımız, vatandaşlardan gelen eleştirileri önerileri bir bir kayıt ediyor ve bir sonraki hafta salı gününe bu sorunlarını çözmüş olarak geliyoruz” diyerek sözlerine başlayan Kılıç, şöyle konuştu:

 

 

“Mahallelere sık sık gittim, 5 buçuk gibi evden çıkıyorum fırınları dolaşıyorum, taksi duraklarına gidiyorum, camilere gidiyorum. Saat 7 gibi vatandaşların evlerine misafir oluyorum. Herhangi bir binaya giriyorum, zile basıyorum zaten o saat kalkma saati, ya çocuklarını okula gönderiyor ya işe gitmek üzere hazır. Eğer imkân varsa bir bardak çay içiyorum, sohbet ediyorum, yoksa eğer kapıdan merhabalaşıyoruz, güzel bir gün diliyorum, bir ihtiyacınız var mı diyorum. Ya da işte dolmuşlara binip Gülsuyu’nun tepesine gidiyorum. Vatandaş sabah nasıl seyahat ediyor, Fındıklı mahallesine gidip, orada toplu taşıma araçlarının, belediye otobüslerinin içerisindeki izdihamı yaşıyorum onlarla birlikte otobüse biniyorum, vatandaş bunu fark etmiyor, sonradan birisi tanıyor ‘Aaaa başkan burada’ diyor. Bir anda otobüs içerisinde alkış tufanı kopuyor. Amacım Maltepeli hemşerilerimin günü nasıl yaşadığını bilmek ve öğrenmek.”

 

 

UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE BİRİMİ

Kentsel dönüşüm, işsizlik, trafik, engellilerin sorunu ve uyuşturucu probleminden de bahseden Başkan Kılıç, “Uyuşturucu konusu ülkemizin çok önemli sorunlarından bir tanesi olarak önümüzde durmasına rağmen, hem yetkililer hem de bu konuda sorumluluk sahibi olanlar, belediyeler, güvenlik birimleri, aklınıza gelen kimler varsa, hepsi bir bütün olarak bu konuda mümkün olabildiğince olayı görmemezlikten gelirler.

 

Aileler de böyledir, çocukları uyuşturucuya bulaşmış olan aileler de şöyle bir korku hâkimdir, ‘Aman söylemeyeyim komşular duymasın, yetkililer bilmesin, ayıp olarak algılanır’, bu düşünceyi yıkmak niyetindeyim. Bu noktada zaman zaman alan çalışması yapıyorum, bize başvuru yapanlar var bu konuda şöyle bir güven aşılamayı hedefliyorum. Uyuşturucu kullanan vatandaşımızın ailesiyle benim aramda bir güven köprüsü oluşması lazım, uyuşturucu kullanan birey ile benim aramda bir güven köprüsünün oluşması lazım ki, ben o insana elimi uzattığım da onun benim elimi tutmasını sağlamam gerekiyor.

 

Bu konuda önümüzdeki hafta içerisinde Almanya’ya gideceğim. Avrupa ülkeleri uyuşturucu kullanımıyla mücadeleyle ilgili, çok ciddi mesafeler kat etmiş bulunuyorlar. Orada da uyuşturucu bağımlısı olanlar ile ilgili ciddi merkezler kurulmuş, tedavi merkezleri var, bu işin uzmanı olan arkadaşlarımız var yurtdışında. Gidip onlarla bir görüşme yapmak istiyorum, çünkü sonbaharda Maltepe’nin merkezinde bir uyuşturucuyla mücadele merkezi kurmayı düşünüyoruz” diye konuştu.

📆 28 Ağustos 2014 Perşembe 10:53   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR