MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, İlçeler, Maltepe, Manşet, Toplum » Başkan Kılıç minibüs teftişinde
Başkan Kılıç minibüs teftişinde

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, minibüse bindi, esnafları ve dernekleri ziyaret ederek, sorunlarını dinledi.

 


Başkan Kılıç, Gülensu Mahallesi’ndeki taziye ziyaretinden sonra mahallede dolaşıp, halkın sorunlarını dinledi. Başkan Kılıç’ın ilk durağı Gürgentepeliler Kültür, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği oldu.

 
SÜRPRİZLE KARŞILAŞTI, CEME KATILDI

 
Dernekte büyük bir sürprizle de karşılaşan Kılıç, vatandaşların cem ibadeti yaptığını görünce, onlara eşlik etti. Kısa süreli bir sohbetten sonra, mahallenin kangren olan sorunu Gülsuyu Cemevi projesini bitirmek kararlığında olduklarını belirterek, “Mahallemizin büyük eksikliklerinden olan cemevi sorununu, kendi dönemimiz içinde mutlaka halletmek istiyoruz, bunun için elimizden ne gelirse yapmaya hazırız” dedi.

 
“SİZLERİ MÜTEAHHİTLERE MUHTAÇ ETMEYECEĞİZ”

 
Tokat Niksar Güzelyayla Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği’ni de ziyaret eden Kılıç, derneğin faaliyetleri hakkında bilgi aldıktan sonra, kentsel dönüşüm konusunda vatandaşları bilgilendirdi. Maltepe halkını asla müteahhitlere muhtaç etmeyeceklerinin altını çizen Kılıç, “Parsel bazında değil ada bazında bir dönüşüm yapmak istiyoruz. Ayrıca kentsel dönüşümde otoparklar zorunlu hale getirilecek. Yine çatılara yağmur suyu sistemleri kuracağız, çöpler yer altına inecek ve güneş panelleri yapacağız. Kentsel dönüşümü gerçekleştirmek adına mahallelerden 20-25 kişilik bir ekip kurmalarını istedik, bunlarla beraber, biz de müdürlerimizi alacağız, yine Anakent Belediyesi’nden de birkaç kişi alacağız, meclis kurarak, karar alacağız. Bu aşamada, ya siz evlerinizi anlaştığınız müteahhitlerle yapacaksınız, ya biz belediye şirketimizi kurduk, bunlarla evlerinizi yapmaya çalışacağız” şeklinde konuştu.

 
MİNİBÜSTE SORUNLARI DİNLEDİ

 
Daha sonra minibüse binen Kılıç, halkın minibüs şoförleriyle olan sorunlarını dinleyip, yerinde görme imkânı buldu. Kılıç, Gülensu ve Zümrütevler Mahallesi’ndeki esnafları da ziyaret etti.

 

📆 14 Ekim 2014 Salı 09:34   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR