MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Kartal, Manşet, Toplum » BAŞKAN OP. DR. ALTINOK ÖZ SÜNNET YAPTI.
BAŞKAN OP. DR. ALTINOK ÖZ SÜNNET YAPTI.

BAŞKAN OP. DR. ALTINOK ÖZ SÜNNET YAPTI VE BİR KEZ DAHA SÜNNET KONUSUNDA UYARILARDA BULUNDU
Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, “Yıl Boyu Ücretsiz Sünnet” kampanyasından yararlanmak isteyen Kartallı bir ailenin çocuğunu, Dragos Şifa Hastanesi’nde bizzat sünnet etti ve sünnet konusunda uyarılarda bulundu.
Göreve geldiği 2009 yılından bu yana “Yıl Boyu Ücretsiz Sünnet Projesi”ni en önemli projesi olarak tanımlayan ve 4,5 yılda yaklaşık 7 bin çocuğun sünnetinin hastanede, hijyenik şartlarda ve uzman doktorlar eliyle yapılmasını sağlayan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, belediyenin sünnet olanağından yararlanmak isteyen Kartallı Mahfuz – Gülşen Sonduk ailesinin 4 yaşındaki çocukları Ebubekir’in sünnetini de yaparak sünnet konusuna bir kez daha dikkat çekti.
Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ü sabah saatlerinde Dragos Şifa Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Muhsin Moridi ve hastane yöneticisi Turgut Çevik karşıladı. Başkan Altınok Öz, sünnet operasyonu öncesinde Sonduk ailesi ve minik Ebubekir ile konuşarak moral verdi.
Gerekli tüm tahlil ve tetkiklerin yapıldığı minik Ebubekir’in ameliyathanede uzmanlar tarafından hazırlanmasından kısa süre sonra Başkan Op. Dr. Altınok Öz, Dragos Şifa Hastanesi cerrahi ekibiyle birlikte ameliyathaneye girerek 20 dakika süren başarılı bir sünnet operasyonu gerçekleştirdi.
Op. Dr. Altınok Öz: “ Devletin sünnet politikası olmalı”
Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, operasyonun ardından yaptığı açıklamada, “ Hep birlikte bir sünnet operasyonu yapmış olduk. Bizim dikkat çekmek istediğimiz konu, sağlıklı sünnettir, ileride sorunlara yol açmayacak sünnet operasyonlarını Türkiye’nin gündemine getirmektir. Buradaki amacımız şu; belediyeler toplu sünnetten vazgeçsinler, sağlık kurumlarıyla anlaşsınlar, sağlık kurumlarında sağlıklı sünnetler yapılsın ve çocuklarımız geleceğe sağlıklı bir şekilde hazırlansın. Toplu sünnetlerde Hepatit B, Hepatit C ve AIDS gibi bulaşıcı hastalıkların bulaşma oranı yüksek olduğu için artık bundan uzaklaşmamız gerekiyor. Beş yıldır biz Kartal Belediyesi olarak hastanelerle anlaşmalı şekilde bu işi başarıyla yürütüyoruz. Bu konuda en büyük destekçimiz de içinde bulunduğumuz Dragos Şifa Hastanesi’dir. Projemize çok olumlu yaklaştılar ve senede ortalama 2000’ e yakın Kartallı çocuğu sağlıklı koşullarda sünnet ettirdik.  Bunun Türkiye’de sağlık sisteminin ve Sağlık Bakanlığı’nın gündemine oturmasını istemiştik. Şimdi biliyoruz ki Cumhuriyet Halk Partisi ve AKP ortak bir tavır içerisinde ve bu ortak tavır, hekim dışında kimsenin sünnet yapmamasına dayanıyor. Çünkü bu konuda bir alt yapı gerekiyor. Bana ‘ En önemli projen nedir?’ diye sorduklarında ‘ Yıl Boyu Ücretsiz Sünnet Projesi’ diyorum ve sonuna kadar bu projenin arkasındayım. Devletin bir sünnet politikası mutlaka olmalı. Bu, sağlıklı nesiller yetişmesi açısından çok önemli” dedi.
Op. Dr. Altınok Öz: “Sünnet zor ve önemli bir operasyondur”
Sünnet operasyonunun ardından minik Ebubekir’i ve ailesini odasında da ziyaret ederek geçmiş olsun diyen ve sağlık durumunu kontrol eden Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, yaptığı değerlendirmede, “Hekimlerin bu konuda deneyim kazanması, staj görmesi ve sağlıklı koşullarda sünnet operasyonunun yapılması için gerekli ortamı sağlayacak sürenin sonunda da hekim dışındaki kişilerin bilinçsizce sünnet yapmasının önüne geçilmesi, Sağlık Bakanlığı’nın asli görevi olmalıdır. Bu konuya biz Kartal Belediyesi olarak beş yıldır dikkat çekmeye çalışıyoruz. Nüfusunun yarısı erkek olan, Müslüman olan ve dini vecibelerin gereği olarak da sünnet olan bir toplumda sünnet operasyonlarının ehil ellerin dışında yürütülmesine karşıyız. Sünnet, geçmişten bu yana çok basite indirgenmiş durumda. Ancak bir hekim olarak şunu söylemeliyim ki sünnet operasyonu, bir apandisit operasyonundan çok daha önemli ve zor bir operasyondur. Bu konuda yetkilileri uyardık. Sanıyorum uyarılarımız ve çabalarımız da adresine ulaştı. Teşekkür ediyorum” dedi.
“Çocuklarımızı huzur ve güven içinde sünnet ettirebiliyoruz”
Sünnet olan Ebubekir’in babası Mahfuz Sonduk ise çocuğunun emin ellerde sünnet olmasından duyduğu mutluluğu dile getirerek “ Mahalle aralarında yapılan sünnetlerden ötürü şikayetler artıyordu. Şu anda Kartal Belediyesi’nin hastanelerle anlaşmalı şekilde çocuklarımızı sağlıklı ve hijyenik ortamda sünnet ettirmesi bizleri çok rahatlatıyor. Çocuklarımızı bu şekilde huzur ve güven içinde sünnet ettiriyoruz. Meclise önerge olarak verilmiş olması da çok önemli. İnşallah Başkanımız Altınok Öz’ün 4,5 yıldır süren çabaları tüm Türkiye’ye yayılarak olumlu sonuçlar verir. Kartal’da Belediye Başkanımızın sünnet şöleninde yaptığı etkinlikler de çok güzeldi. Dragos Şifa Hastanesi de bizle çok yakından ilgilendi. Çok mutluyuz. Başkanımız Altınok Öz’e çok teşekkür ederiz” dedi.
Dr. Muhsin Moridi: “ Kartal Belediyesi ile işbirliğimiz devam edecek”
Dragos Şifa Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Muhsin Moridi de yaptığı açıklamada, Kartal Belediyesi ile ‘Yıl Boyu Ücretsiz Sünnet Projesi’ kapsamında yaptıkları işbirliğinden dolayı çok mutlu olduklarını belirterek “ Kartal Belediyesi ile 4,5 yıldır büyük bir dayanışma ve işbirliği ile çalışıyoruz. İşbirliğimiz devam edecek. Bu proje sayesinde anne babalar, çocuklarını bize rahatlıkla getiriyor. Sünnet öncesinde çocuklarımızın, başta kan olmak üzere tüm tahlilleri yapılıyor ve gerekli tüm tedbirler alındıktan sonra sünnet, steril ortamda gerçekleştiriliyor. Hastanemizde günde ortalama 15-20, ayda ise 300-400 çocuğumuzun sünnetini yapıyoruz. Kartallı çocukların sağlığı için hayata geçirdiği ‘Yıl Boyu Ücretsiz Sünnet Projesi’nden ötürü Başkanımız Op. Dr. Altınok Öz’e teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

📆 25 Eylül 2013 Çarşamba 10:00   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR