MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Kartal, Manşet, Politika, Toplum » Başkan Öz: “Belediyecilik Boş Alanlara Bina Yapmak Değildir”
Başkan Öz: “Belediyecilik Boş Alanlara Bina Yapmak Değildir”

 

 

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, 5 yılda Kartal’daki yeşil alanları iki katına çıkarttıklarını hatırlatarak, “Hep diyoruz ki, belediyecilik, boş alanları binalarla doldurarak değil, halkın yararlanacağı yeşil alanlar yaratmakla olur” dedi.
Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, ilçede her gün başka bir mahalleyi ziyaret ederek hem vatandaşlarla, hem de esnafla buluşmaya devam ediyor. Karlıktepe Mahallesi’nde esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Altınok Öz, işyerlerini tek tek gezerek çalışanlarla sohbet etti. Mahalle ziyareti sırasında yolda karşılaştığı vatandaşların da ilgi gösterdiği Başkan Altınok Öz, onlarla da sohbet ederek, Kartal’a dair beklentilerini sordu.
Kartal’da 5 yılda, Büyükada Sosyal Tesisi, kültür merkezleri ve yeni 51 parkı hizmete açtıklarını belirten Başkan Altınok Öz, “Aydos’u Orman Bakanlığı’ndan kiraladık. Kiraladığımız alanı, içinde çim kayağı, otistik çocuklar için okul, sosyal ve kültür faaliyetlerinin gerçekleştirileceği tesis, hobi bahçesi, gezi alanları ve seyir tepeleri yer alacak bir Kent Ormanı olarak Kartallıların hizmetine sunacağız. Aydos Kent Ormanı Kartal’a yeni bir soluk getirecek” dedi.

 

 

 

baskan-oz-belediyecilik

“BELEDİYECİLİK, BOŞ ALANLARI BİNALARLA DOLDURMAK DEĞİLDİR”
Başkan Altınok Öz, 5 yılda Kartal’daki yeşil alanları iki katına çıkarttıklarını hatırlatarak, “Hep diyoruz ki, belediyecilik, boş alanları binalarla doldurarak değil, halkın yararlanacağı yeşil alanlar yaratmakla olur. Biz göreve geldiğimiz günden beri ilçemizdeki boş arazileri imara açmak yerine park yaparak halka açtık. 5 yıl önce Kartal’da 144 bin metrekare yeşil alan varken biz bunu 300 bin metrekareye yükselttik. Bu oranı da yeterli görmüyoruz. Kişi başına en az 10 metrekare yeşil alan düşmesi gerekirken ve özellikle bir deprem anında bu çok büyük bir ihtiyaç haline gelecekken kişi başı 4,6 metrekare yeşil alana sahibiz. Kartal’ın daha yeşil bir kent olması için çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

 

 

 

belediyecilik
“HALI SAHAYA KARŞIYIM”
Kartal’da gençlerin ve çocukların spora yönelmeleri ve kötü alışkanlıklardan uzak durmaları için çalıştıklarını belirten Başkan Altınok Öz, “Kartal’da 5 yılda gençlerimiz için futbol, basketbol sahaları, koşu parkurları ve tenis kortu yaptık. Bu arada ben Kartal Belediye Başkanı ve bir hekim olarak halı sahaya karşıyım. Bu nedenle biz halı futbol sahası yapmıyoruz, çim futbol sahası yapıyoruz. Çünkü halı saha, spor yaparken çok ciddi sakatlanmalara sebep olabilir, ortopedik açıdan sakıncalı. Sağlıklı olanı çim zemindir. Önümüzdeki dönemde spor sahalarını ilçemizde daha da yaygınlaştıracağız” şeklinde konuştu.
Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, ilçede mahalle ziyaretlerine devam ederken Esentepe Oto Sanayi esnafıyla da buluştu. Kartal’da 2009 yılından sonra yapılan sağlık taramaları ile 200 bin kişiye ulaştıklarını belirten Başkan Altınok Öz, ücretsiz poliklinik, çocuklara göz taraması, ilk yardım eğitimi, evde hemşirelik hizmeti, evde yaşlı ve engellilere sağlık taraması, kişisel bakım ve kuaförlük hizmeti ve ücretsiz ambulans hizmetiyle sağlık hizmetlerinde öncü olduklarını söyledi.

“HALKA DOĞAL ÜRÜNLER ULAŞTIRIYORUZ”
Halk sağlığının, gıda güvenliğini sağlamak ve halka doğal ürünlere ulaşabilecekleri alanlar yaratmakla sağlanabileceğine dikkat çeken Başkan Öz, “ Anadolu Yakası’nın ilk Ekolojik Pazarını Kartal’da biz kurduk. Buğday Derneği’yle işbirliği içinde yürüttüğümüz Ekolojik Pazar’da Organik Tarım sertifikalı ürünleri her Pazar sizlerle buluşturuyoruz. Düzenli alınan örneklere yapılan testlerle ve her Pazar ziraat mühendisleri tarafından yapılan denetimlerle, ekolojik pazarımızın %100 organik kalmasını sağlıyoruz” dedi.
Mahallesi’nde bulunan Kırkbeşler Sitesi sakinleriyle de buluştu Başkan Öz, Kartal’da yeşil alanları, göreve geldikleri günden bu yana % 88 arttırdıklarını söyledi.
Başkan Altınok Öz, “Kartal, denize kıyısı olan ama plajı bulunmayan bir ilçemiz. Bu nedenle halkımızı denizle buluşturmak istedik ve en yakın nokta olan Büyükada’da tesis aldık. 2013 yazında tesisimizden 20 bin, açıldığından bu yana ise 62 bin Kartallı yararlandı. Kartal halkına böyle bir tesis sunduğumuz için mutluyuz” ifadesini kullandı.

İSTANBUL (İHA)

 


 

📆 27 Mart 2014 Perşembe 10:07   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR