MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Etkinlikler, Kartal, Manşet, Toplum » BAŞKAN ÖZ: “KARTAL ZABITASIYLA GURUR DUYUYORUM”
BAŞKAN ÖZ: “KARTAL ZABITASIYLA GURUR DUYUYORUM”

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Zabıta Çalışanları ile Toplantı Yaptı
Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Zabıta personeliyle Ekolojik Eğitim Çadırı’nda kahvaltılı toplantıda buluştu. Başkan Altınok Öz, göreve geldiği günden bugüne Zabıta biriminin çalışmalarını değerlendirdi.
Kahvaltıya Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Özel Kalem Müdürü Ömer Fethi Gürer,  Zabıta Müdürü Atilla İlgün, Başkan Danışmanları Nizamettin Zorgül, Haydar Oğuz,  Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Enif Yavuz ve Kartal Belediyesi Zabıta ekipleri katıldı.
“Yurtta Sulh Cihanda Sulh Sözünün Çok İyi Anlaşılması Lazım”
Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, yaptığı konuşmada, Türkiye’nin sıkıntılı bir dönemden geçtiğini söyledi. Başkan Altınok Öz, savaş çanlarının çaldığı bugünlerde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Yurtta Sulh Cihanda Sulh” şiarının çok iyi anlaşılması gerektiğini vurgulayarak “Türkiye çok sıkıntılı bir dönemden geçiyor.  Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği ‘Yurtta Sulh Cihanda Sulh’ şiarını iyi anlamak gerek. Yeryüzünde ekonomi, huzur, herşey alt üst olabilir. İnsanların demokratik tepkilerinin dikkate alınması ve toleranslı yaklaşılması, geleceğimiz ve huzurumuz için de ihtiyaçtır.  ‘Ya bendensin ya da değilsin’ sözü gibi ötekileştirme yaklaşımları doğru değildir” dedi.
“ Önce Kendime Sonra da Adam Gibi Adamlara Güvendim“
Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, konuşmasında, önce kendine güvendiğini sonra da adam gibi adamlara güvendiğini belirterek “Ben, Kartal Belediye Başkanlığına talip olurken ‘Hükümetin ve Büyükşehir’in yardımını alırız’ diye yola çıkmadım.  Ben önce kendime güvendim, sonra adam gibi adamlara güvendim. Sizlere güvendim. Herkese bunu söylemiyorum.  Zabıta bunları hakettiği için söylüyorum. Göreve başlar başlamaz Zabıta Müdürünü atadığımda Meclis salonunda bir toplantı yapılmış. İçimizde var olanlar bunu iyi bilirler. ‘Niye bir lise mezunu müdür oldu?’ diye sorgulamayın. ‘Niye üniversite mezunu olarak müdür olamadık?’ diye kendinizi sorgulayın. Geçmiş dönemde düşüncemin ve kararımın doğru olduğunu gördüm. İnsanların eğitim alması artı değerdir. Ama önce adam olacak. Görevine sadık olacak, görevini yapacak, ekmek yediği tekneye ihanet etmeyecek. Ülkenin koşullarını göz önüne alıp menfaat sağlayacak tavır ve davranışlar sergilemeyecek. Kul hakkı yemeyecek” dedi.
“Kul Hakkı Yemeye Kimsenin Hakkı Yoktur”
Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, konuşmasında, Müslüman bir ülkenin sünnet politikasının bulunmadığını, kimsenin kul hakkı yemeye hakkı olmadığını vurguladı. Başkan Op. Dr Altınok Öz, “Müslüman bir ülkede yaşıyoruz.  Ancak bir sünnet politikası yok. Müslüman bir ülkeyiz, kul hakkı yemekte dünyanın en ön sıralarındayız. Ben söylemiyorum. Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği’nin yayınları söylüyor. Rüşvette en önde gelen ülkelerdeniz. Rüşvet nedir? Kul hakkı yemektir. Kul hakkı diye kimse farklı kılıflarla rüşvet yemesin” dedi.
“Teknolojiyi Kullanarak Yolumuza Devam Edeceğiz”
Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, yeni belediye hizmet binası hakkında da bilgi verdi. Başkan Altınok Öz,  “Biz, belediye olarak, önümüzdeki 20 yıla hitap edecek, şekillendirecek, insanı kötü yola sevk edecek davranışlardan uzaklaştıracak bir belediye binası inşa ettik. Onun için Çırçır’daki hizmet binamızda göreceksiniz ki modern çağın gereklerine uygun, insana hizmet eden, insana insan değeri veren bir anlayışla belediye hizmeti yapacağız. Sizler bu eğitimi alacaksınız. Çünkü öyle bir binada hizmet verirken, alanda yaptığınız uygulama, anında merkeze düşecek. Alandaki her türlü olumsuzluk, idarenin önüne gelecek. Öyle bir teknolojiyle yolumuza devam edeceğiz.  Bu dönüşüm nedeniyle değişen Kartal’da zamanı gelince 440 bin olan nüfus, 1 milyon 200 bine ulaştığında kontrol edilemez durumda olmasının önüne geçiyoruz. Biz mükelleflerimizle ilgili daha net bilgilere yeni bina ile sahip olacağız. Bakkal hesabıyla belediyeciliği bitiriyoruz. İmardaki dosyaların arşivlenmesinde eksiklikler görüyorum. Onun için diyorum ki teknolojiye uzanmadığımız zaman bu tür kazaları hep yaşarız. Önemsiz gibi görünen hiçbir şeyi önemsiz görmeyin. Mutlaka amirlerinizle ve memurlarınızla görüşün. Yüzde yüz haklı dahi olsanız cevap vermeyiniz, hakaret etmeyiniz. Yaptığınız her işte mutlaka yönetimin haberi olsun” dedi.
“Allah’a Şükür Hiç Kimseye Borcumuz Yok”
Başkan Altınok Öz, kimseye borçlu olmadıklarını vurgulayarak “Allah’a şükür kimseye borcumuz yok. Herkesten alacaklıyız. Hiç kimsenin Kartal Belediyesi ailesine mensup bir kişiye saldırmaya ve kötü söz söylemeye hakkı yoktur. Benim sizden istediğim, o kavganın dışına çıkın. Karşılık vermeyin. Oradan uzaklaşın. Amirlerinize bilgi verin” dedi.
“Kaldırımlar İnsanlara Aittir”
Kaldırımların insanların kullanımı için yapıldığını, insanlara ait olduğunu belirten Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, “Kaldırımlar insanlara, çocuklara ve engellilere aittir. Çocuklarını pusette taşıyan annelere ait olduğunu unutmayınız. Fen İşleri Müdürlüğü’müzle ‘Yolu daraltın, kaldırımı genişletin’ diye konuşuyorum. ‘Önce insan’ diyorsan önce kaldırımlar genişlesin. Kaldırımlar yapıyoruz. Çıkıp mahalleri geziyorum, görüyorum. Kaldırım yapılmış. Kaldırım bitiyor. O kaldırımın önüne çöp tenekesi gelmiş. O kaldırımdan sağlıklı insan ve ya engelli vatandaşımız nasıl geçecek? İnsan nasıl geçecek? Omuz mesafesi olan 60 santimetreyi mutlaka sağlamamız lazım.  Yakacık Kadın Doğum Hastanesi’nin yanında yaptığımız kaldırım, kaldırımdır işte” dedi.
“Provokasyondan Uzak Durun”
Seçim sürecine az bir zaman kaldığını hatırlatan Başkan Altınok Öz, zabıtaların provokasyonlara karşı dikkatli olması gerektiğini belirtti ve “Seçim atmosferine giriliyor. Her türlü provokasyona karşı dikkatli olun.  Sizlere yanlış yaptırmaya çalışacaklar veya kızdırmaya çalışacaklar. Halka sabırla yaklaşın, provokasyonlara gelemeyin” diye konuştu.
“Kartal Zabıtasıyla Gurur Duyuyorum”
Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, konuşmasının sonunda, Kartal Zabıta ekibiyle gurur duyduğunu söyledi. Başkan Altınok Öz, “Unutmayın ki arkanızda biz olacağız, müdürleriniz ve idareciler olacak.  Ben bugün, rüşvetten arınmış, görev ve sorumluluk duyguları içinde yürüyen Kartal Zabıtası’yla gurur duyuyorsam, bunu hakettiğiniz içindir. Arkanızda hep olacağım” dedi.

📆 15 Eylül 2013 Pazar 18:15   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR