MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, İlçeler, Manşet, Şile, Toplum » Belediye Başkanı İlhan Ocaklı:Akçakese Sahilimiz, Akçakeseli hemşehrilerimizin Ücretsiz Kullanımına Sunulacaktır.
Belediye Başkanı İlhan Ocaklı:Akçakese Sahilimiz, Akçakeseli hemşehrilerimizin Ücretsiz Kullanımına Sunulacaktır.

Akçakese sahili ile ilgili son günlerde yaşanılan gelişmeler ve iddialar hakkında konuşan Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı ; Şile’nin 72 km lik bir sahil hattı var.2017 yılında  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile yapılan protokol ile kullanım hakkı Şile Belediyesine verildi.Çevre ve Şehircilik Bakanımız İlçemize geldiğinde  bir adım attık yaklaşık 30 milyon tl tutarında olan bir projeyi 01 Nisan tarihinde başlayıp 01 haziranda bitmek üzere adım atacaktık ama proje daha sağlıklı,daha güzel ve en önemlisi esnafımız mağdur olmasın diye 30 Eylül tarihine bıraktık.


Ayazma Plajında olan bütün yapılar yıkılacak oraya on numara Şile sahillerine yakışır bir turizm anlayışı kazandıracağız.Yürüyüş yolları,bisiklet yolları,kent mobilyaları,let aydınlatmalarıyla,estetik büfeleriyle,büfelere ulaşan yollarıyla kolektif olarak sahilleriyle       ilçemiz turizmine ciddi anlamda marka değer kazandıracaktır. 72 km’lik sahil bandıyla, tarihi ve kültürel değerleriyle kadim bir yerleşke olan Şile, tüm bu nitelikleriyle İstanbul’un ve Türkiye’nin en önemli turizm destinasyonlarındandır.

,
Her zaman karşılaştığımız tek söylem var ya neden insanlar ege veya Akdeniz bölgesine gidiyor.Tabi tercih ancak bizim ilçemizin doğal ve tabiat güzellikleri o kadar fazla ki beklide güzellik olarak oralardan daha öndeyiz.Bizde bu güzellikleri marka olma yolunda ilçemize yakışan ve kesinlikle doğal yapıya zarar vermeden yapılması için varız.Ama zarar vermek isteyenin de karşısındayız.


En çok gelen sorulardan birkaç örnek vermek gerekirse Kıyılarda Kıyı Koruma deniliyor.Kıyı yasası vardır.Kıyı Koruma yasası değildir kıyı yasasıdır.Kıyı yasasında neyin yapılıp yapılmayacağı belirtilmekte.Efendim imalatlar.Ahşap yapılar imalat olarak ifade edilmiyor. Efendim Kayaları kazmışlar dün akşam arkadaşlarım Çevre Gönüllüleri Dernek Başkanı Nabi Evren abimiz ile görüştüler ve benim adımı verebilirsiniz demiş kendisi ve ben gittim gördüm Akçakese sahilini gezdim.Her hangi bir tahribat yok.Kaylar ile ilgili tam tersine oradan çiçekler fışkırmış tahrip gren kayalardan çiçek fışkırmaz diyor.Ve on numara çok güzel olmuş diyor.


Peki Şile’de turizm diyoruz insanlar buraya gelecekler konaklayacaklar.Nerede  konaklayacaklar?  Bakın biz göreve gelene kadar 72 km lik sahil hattına ne yazık ki mafya çökmüştü.Oto Park Mafyası sahiller değnekçilerin elindeydi.Şimdi Şile’nin tüm sahillerini belediye işletiyor.Yani kim?Halkın kendisi işletiyor.Dün mafya işletirken sesi çıkmayanlar bugün Belediye işletince neden seslerini çıkartıyorlar anlamak mümkün değil.Burası yani Akçakese sahili Belediyenin yeri kullanım hakkı belediyenin.Belediye demek siz demektir.,Geçen yaz Akçekese sahiline gittim orada beni görenler buranın hali nedir?Ne olacak diyerek bana sordular..Bir adım atmamız gerekliydi.


Yatırımcı diyoruz Allah aşkına yatırımcıyı elde etmek için insanlar birbirileriyle yarışıyorlar.Yatırımcıyı buralara çekmek pek kolay iş değil.Şile Belediyesinin Turizm formatına yani Şile’nin formatına uygun yatırımcılara kapıları açıktır.Ama önceliğimiz sahillerde köylümüzün kendisidir.Akçakese köyü derneğinin ilgilileriyle görüşen arkadaşlarım o bölgede bu taraz yatırıma destek veren orasının doğasına dokusuna dokunmaya asla müsaade etmeyiz.Ediyorlarsa da cezai işlemle karşılığını alırlar.Eğer yanlış bir işlem,imalat varsa gereği yapılır.Ayrıca Belediyede oranın%15 ortağıdır Belediye kim? Her şey kayıt altındadır.Bugüne kadar bir çok piknik alanı,mesire alanı gibi sahillerdeki yerler bir şekilde birililerine verilmiş.Ama biz göreve geldiğimiz günden bu zamana tüm bunları kayıt altına aldık ve belediyenin envanterine geçirdik.Belediyenin resmi kayıtlarındadır.Kuruşu kuruşuna kayıtlıdır.Bakın Akçakese sahili Belediyenin yani vatandaşın yeri.Köylümüz için vatandaş kartı çıkartacağız.İnsanımız dilediği gibi sahile gidecek sahil onlarındır.Bizim yaptığımız buraya sadece disiplin getirmektir.Burası gelişi güzel kullanılmasın öyle dışarıdan gelip iç çamaşırıyla denize girilmesin,karpuz kabukları arasında,çöpler arasında denize girilmesinin önüne geçmek amacımız.Eminim ki oluşacak düzen ve kaliteden kendi insanımız daha fazla faydalanacaktır.

Bir konuya daha açıklık getireyim.O alanın hemen yanında ilgili yatırımcının şahsi arsası var ve kanunlar gereği bir villa yapacak.Bunu herkes imar kanununa göre yapıyorsa o da yapacak bundan doğal olan ne olabilir ki? Mercan köşk şirketimiz buranın %15 ortağı olduğu gibi ayrıca kira almaktadır.Bu Belediyenin hizmet yapabilmesi için elbette paraya ihtiyacı var.O bölgede inceleme yapan ve bu işin mesleki ve akademik yönde erbabı olan Nabi Evren abim beni aramış arkadaşlarım iletti.Yapılan işin destekçisiyim .Çünkü o alan çok kötü kullanılıyordu  buna içimiz el vermiyordu.Bölge için memleket için hayırlı bir yatırımdır ifadelerini kullanmış arkadaşlarıma.Akçakese sahili o bölgenin daha kaliteli turizm noktası olması için mücadelemiz.Ama sahiller bizim insanımızındır bunu özellikle belirtmek istiyorum. Sahillerimizin ve plajlarımızın tamamı hemşehrilerimizin kullanımına açıktır. Bununla ilgili geliştirdiğimiz Şile Kart projemizi kısa bir zaman içerisinde hayata geçireceğiz.


AKÇAKESE GENÇLERİNE TEŞŞEKKÜR EDİYORUM…
Başkan Ocaklı gerçekten 57 köyümüzün gençlerine örnek gösterilmesi gereken bir oluşumu,algıyı,yaşadıkları haksızlıklar karşısında tepkilerini dile getiren Akçakese köyümüzün gençlerine çok teşekkür ediyorum.Ata topraklarına sahip çıkarak tepkilerini dile getirerek Akçakese köyümüze topraklarına el birliğiyle sahip çıkmışlardır.Bende Belediye Başkanı olarak ve Cumhur ittifakı ortağı ilçe başkanlarımla birlikte biz vatandaşımızın, insanımızın her zaman yanındayız diyerek konuşmasını sonlandırdı.

HABER FOTO
NURCAN KIRCALI

Galeri
📆 09 Mayıs 2021 Pazar 13:02   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR