MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet, Toplum » “Benim Gözümden Dünya”
“Benim Gözümden Dünya”

Üsküdar Amerikan Lisesi öğrencisi ve Türkiye Sigarayla Savaş Derneği Gençlik Meclisi Başkanı Fatma Nur Aydın, gezdiği ülkelerde manzaralar fotoğraflayıp ‘sigarasız bir dünya’ temasıyla birleştirerek oluşturduğu Benim Gözümden Dünya konulu ilk sergisini açtı.
İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Mustafa Aydın’ın kızı olan Fatma Nur Aydın’ın gezdiği birçok ülkeden yansıyan manzaraları fotoğrafladığı sergisi, Küçükçekmece Cennet Kültür ve Sanat Merkezinde ziyaretçilerle buluştu.
“ÖNEMLİ OLAN ANI YAKALAYIP İNSANLARA BENİM GÖRDÜĞÜM GÖZDEN YANSITABİLMEKTİR”
Fotoğrafçılığa çok hevesli olduğunu ve kendi sergisini açmayı hep istediğini belirten Fatma Nur Aydın, şöyle konuştu: “On üç yaşındayken bütün ailem birleşip bana bir profesyonel fotoğraf makinesi aldı. Ondan sonra benim fotoğraf çekme serüvenim başladı. Babam çok seyahat eden biri olduğundan dolayı ben de bu vesileyle çok seyahat ettim. Pek çok ülke gezdim. Her gezdiğim ülkede hoşuma giden, bana ilginç gelen manzaraların fotoğraflarını çekmek istedim. Öyle de oldu zaten. Seyahat ettiğim ülkelerden manzaralar çektim ve bu sergi oluştu. Sergimin adı ‘World From My Eyes’ yani benim gözümden dünya. Bunun nedeni, öncelikle aslında fotoğrafçının özelliği herhangi bir şeyin fotoğrafını çekmek değil, onu gördüğü şekilde fotoğrafa yansıtabilmektir. Önemli olan anı yakalayıp insanlara benim gördüğüm gözden yansıtabilmektir.”
“MÜLTECİLERE DAHA ANLAYIŞLI YAKLAŞMALARINI İSTİYORUM”
Fotoğrafçılığa devam etmeyi düşündüğünü söyleyen Aydın, “Bir sonraki sergim mültecilerle ilgili olacak. Bu süreçte manzaradan çok portre çekimine yöneldim. Suriyeli çocukların Türkiye’ye adapte olabilmeleri ve Türkçe öğrenebilmeleri için bir proje yürütüyorum. Bu süreci ve Türkiye’de nasıl zorluklarla karşılaştıklarını diğer insanların da görüp onlarda bilinç oluşturmak istiyorum. Bu sayede onlara daha anlayışlı ve daha az önyargılı yaklaşmalarını istiyorum” diye konuştu.

📆 23 Mayıs 2016 Pazartesi 10:11   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR