MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Etkinlikler, Genel, Manşet, Toplum » Benim İstanbul’um; İstanbul’un Semtleri
Benim İstanbul’um; İstanbul’un Semtleri

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) ve İstanbul Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği (İFSAK), İstanbul temalı fotoğraf yarışması düzenliyor.

 

 

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) ve İstanbul Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği (İFSAK) bu kez İstanbul için bir araya geldi. Teması “İstanbul” olan ulusal fotoğraf yarışmalarının ikincisinin konusu ise “Benim İstanbul’um; İstanbul’un Semtleri” olarak belirlendi.

 
Bu yarışma bir “seri fotoğraf” yarışmasıdır. Yarışmaya katılım tamamen ücretsiz. Gönderilen fotoğrafların birbirleri ile bütünlük sağlaması gerekiyor. Katılımcılardan en az 3, en fazla 5 fotoğraflık tek bir seri talep ediliyor. Her katılımcının fotoğrafları bir bütün olarak seçici kurula gösterilecek ve değerlendirme “serinin tamamı” için yapılacak.

 

 

Yarışmanın son başvuru tarihi 21 Kasım 2014 Cuma saat 18.00 olarak belirlendi. Seçici Kurul Birinci Değerlendirmesi 29 Kasım 2014’te, Seçici Kurul İkinci Değerlendirmesi ise 06 Aralık 2014’te yapılacak. Yarışma Sonuçların Açıklanması 11 Aralık 2014 tarihinde olacak.

 

 

Yarışmaya kimler katılabilir?

Yarışma, Seçici Kurul üyeleri ve birinci dereceden yakınları ile Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) Temsilcisi, İBB Kültürel ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı ve Daire Başkanlığı’na bağlı Müdürlüklerin yöneticileri, MSGSÜ Fotoğraf Bölümü Yöneticileri ile İFSAK Yönetim Kurulu üyeleri ve birinci derece yakınları dışında Türkiye’de yerleşik tüm fotoğrafçıların katılımına açık.
Yarışmanın katılım şartları neler?

• Yarışmaya baskı kabul edilmeyecek. Fotoğraflar, aşağıda belirtilen detaylara istinaden CD/DVD’ye kaydedilerek gönderilecektir.
• Fotoğraf sayısı: Her fotoğrafçı en az 3 (üç), en fazla 5 (beş) eser ile yarışmaya katılabilecek. Başka bir deyiş ile her katılımcı “3, 4 veya 5 fotoğraflık tek bir seri fotoğraf” ile yarışmaya katılacak. Sunulan bu fotoğraflar seri fotoğraf olarak değerlendirilecek olup 3 adetten az, 5 adetten fazla fotoğraf yollayan katılımcıların başvurusu kabul edilmeyecek.
• Fotoğraflar renkli veya siyah-beyaz olarak sunulabilecek ancak seri fotoğraf talep edilmesi sebebi ile söz konusu fotoğrafların tamamının renkli veya tamamının siyah-beyaz olması gerekiyor.
• Fotoğraf Boyutları: Kısa kenar minimum 2000 pixel, jpg formatında, 300 dpi çözünürlükte ve en yüksek sıkıştırma kalitesinde olmalı.
• Fotoğraflara verilecek isim;
-Katılımcının rumuzu 6 rakamdan oluşacak (Örneğin; 012345),
-Fotoğraf sıra numarası olarak (Örneğin; 012345-1.jpg, 012345-2.jpg, …, 012345-5.jpg.) hazırlanacak.
• Fotoğrafların kenarlarında boşluk veya paspartu kullanılmayacak.
• Keskinlik, kontrast, satürasyon gibi basit müdahalelerin dışında tamamen bilgisayar yazılımları ile oluşturulmuş veya olmayan bir nesne/objenin eklendiği/çıkartıldığı fotoğraflar kabul edilmeyecek.
• Panoramik fotoğraflar yarışmaya kabul edilecek.
• Teslim edilen fotoğrafların çekim tarihi 01 Ocak 2010 tarihinden eski olmayacak.
• Daha önce başka yarışmalarda derece almış fotoğrafların katılımı kesinlikle kural ihlali olarak sayılacak.
• Katılımcı, yarışmaya gönderdiği yapıtın tümüyle kendisine ait olduğunu, gerekli izinlerin alındığını diğer hususlarla birlikte kabul, beyan ve taahhüt eder.
• Ödül kazanan katılımcılardan bu beyan ve kabulleri dışında hareket ettiği anlaşılanların elde ettikleri ödül, unvan ve her türlü kazanımları geri alınacak.
• Yarışmaya gönderdiği fotoğraf üzerinde, yapıt kendisine ait olmadığı halde kendisininmiş gibi göstermeye ve seçici kurulu yanıltmaya yönelik her türlü müdahale ve değişikliği yapan; Ödül almış fotoğrafların katılımının kısıtlandığı bu yarışmada böyle bir fotoğraf ile ya da bu fotoğrafın ana unsur olarak kullanıldığı yapıtlarla katılımda bulunan kişilerin TFSF onaylı yarışmalara katılımı TFSF Yarışma İlkeleri gereğince 1 (bir) yıl kısıtlanacak. Kural ihlalinin tekrarı halinde katılımcı TFSF onaylı yarışmalardan süresiz men edilecek.
• Haklarında yukarıda açıklanan gerekçelerle verilmiş kısıtlılık kararı devam eden katılımcılar bu yarışmaya katılamayacak.

 

 

Eserler nereye ve nasıl gönderilecek?

Fotoğraflar bir CD/DVD’ye kaydedilecek. CD/DVD’nin üzerinde sadece katılımcının 6 rakamlı rumuzu yazılı olacak. Üzerinde “katılımcı rumuzu” yerine “katılımcı ismi” yazılan CD/DVD’ler yarışma dışı bırakılacak. Şartnamenin son sayfasında bulunan katılım formunun eksiksiz olarak doldurulması, CD/DVD ile birlikte kapalı bir zarfın içerisine konulması, zarfın üzerine sadece 6 rakamlı rumuzun yazılması gerekiyor. CD/DVD ve katılım formunun içinde bulunduğu zarf, postada hasar görmeyecek şekilde paketlenip İstanbul Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği (İFSAK) – Çetin Kaya adına, İstiklal Caddesi, Ayhan Işık Sokak, No: 34/2 Beyoğlu/İstanbul adresine posta/kargo ile gönderilecek veya elden teslim edilecek.

 

 

Seçici Kurul’da kimler var?

Cengiz Karlıova, İzzet Keribar, Kamil Fırat, Prof. Nihal Kafalı, Ömer Altan, Şevket Dedelioğlu, Prof. Yusuf Murat Şen gibi isimler Seçici Kurul’da görevlendirilecek.

Seçici Kurul, en az 5 (beş) üyesinin bir araya gelmesi ile toplanır ve yarışma sonrasında değerlendirme tutanağı hazırlanır. Toplantı tarihinde beş seçici kurul üyesinin bir araya gelememesi durumunda toplantı ve sonuç duyurusu bir hafta ertelenir. Ayrıca yarışma sırasında hazır bulunacak TFSF Temsilcisi Çetin Kaya’dır.

 

Yarışma sonuçlarının değerlendirilmesi ve duyurusu

Yarışma sonuçları basın yoluyla ve www.ibb.gov.tr, www.msgsu.edu.tr,www.ifsak.org.tr, www.tfsf.org.tr adreslerinden duyurulacak. Dereceye giren katılımcılara ödülleri düzenlenecek tören ve sergide takdim edilecek. Katılımcıların sunduğu eserlere layık görülen sıra Seçici Kurul’un takdiri ile belirlenecek. Seçici kurul tarafından dereceye layık bir eser bulunmadığı takdirde bu sıra boş bırakılacak.

 

İstanbul ajans

📆 03 Kasım 2014 Pazartesi 12:26   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR