MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, Manşet, Toplum » BERKİN ELVAN FUTBOL TURNUVASI BAŞLADI
BERKİN ELVAN FUTBOL TURNUVASI BAŞLADI

Kartal Belediyesi, Eğitim Sen ve Veli Der işbirliği ile bu yıl 4. kez düzenlenen “Berkin Elvan Futbol Turnuvası” Kartal Bulvar Spor Halı Saha Tesisleri’nde başladı. 21 Haziran’a kadar devam edecek turnuvanın açılışını Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları; Av. Hüsnü Yeşilyurt ve Gökhan Yüksel gerçekleştirdi. Turnuvaya Berkin Elvan’ın babası Sami Elvan da katıldı. Elvan yaptığı konuşmada: ”Umarım bu ülkede çocukların gelecekleri devlet tarafından garanti altına alınır ve bunlar bir daha yaşanmaz; ama hala görüyoruz ki çocuklarımızı katlediyorlar. ” dedi.

 

 

Gezi Parkı olayları sırasına Okmeydanı’ndaki evinden ekmek almaya çıktığı sırada başından gaz bombası fişeği ile vurularak komaya giren ve bir süre yoğun bakımda kaldıktan sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın anısına düzenlenen futbol turnuvası başladı. Kartal Bulvar Spor Halı Saha Tesisleri’nde düzenlenen turnuvanın başlama vuruşunu Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları; Av. Hüsnü Yeşilyurt ve Gökhan Yüksel yaptı. Turnuvanın açılış töreninde konuşan Berkin Elvan’ın babası Sami Elvan, Berkin Elvan’ın sadece kendi çocuğu olmadığını, onu unutturmamak için baskılara rağmen çalışan insanların da çocuğu olduğunu söyledi. Berkin Elvan adı altında “Çocuklarımıza Dokunma” kampanyasının çok önemli olduğunu belirten Elvan, “Umarım bu ülkede çocukların gelecekleri devlet tarafından garanti altına alınır ve bunlar bir daha yaşanmaz; ama hala görüyoruz ki çocuklarımızı katlediyorlar. Diyorum ki geleceğimiz olan çocuklara dokunmayın. Bu yılki teması “Çocuk Bedenime Dokunma, Geleceğimi Çalma” olarak belirlenen ve ‘Minikler, Yıldızlar, Gençler, Veteranlar, Kadınlar, Öğretmenler’ kategorilerinde olmak üzere farklı takımların yarıştığı turnuvanın önemine değinen Av. Hüsnü Yeşilyurt, şöyle konuştu: “Bu yıl 4’üncüsü düzenleniyor turnuvanın ve bu turnuvada emeği geçen Veli-Der ve Kartal Belediyesi çalışanlarına teşekkür ediyorum. Bugün turnuvanın başlama tarihi olan 6 Mayıs önemli bir tesadüftür. Bugün Deniz’in, Hüseyin’in ve Yusuf’un hukuk dışı yöntemlerle katledilişinin 45. Yıldönümüdür. Onları da huzurunuzda anıyorum. Turnuvaya katılanlara başarılar diliyorum.”

 

Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Gökhan Yüksel ise konuşmasında Berkin Elvan’ın artık halka mal olduğunu söyledi. Yüksel, 6 Mayıs’ın Deniz’in, Hüseyin’in ve Yusuf’un anılmadan geçilemeyecek bir tarih olduğunu ve o dönemin ilerici devrimci gençlerinin emperyalizme karşı dik duruşunun, direnişinin hala konuşulduğu gibi Gezi Parkı’ndaki direnişin de bugün hala konuşulduğunu söyledi. Berkin’in sadece bir çocuk olduğunu ve daha iyi bir geleceği hak ettiğini belirten Yüksel, daha iyi bir geleceği isteyen gençleri unutmayacaklarını söyledi.

 

Açılış töreninin ardından, 21 Mayıs’a kadar devam edecek olan turnuvanın başlama vuruşunu Berkin Elvan’ın babası Sami Elvan ve Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları Av. Hüsnü Yeşilyurt ve Gökhan Yüksel birlikte gerçekleştirdi.

7 Ek

Galeri
📆 08 Mayıs 2017 Pazartesi 14:57   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR