MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet, Toplum » Beyoğlu’nda Modelistlik Kursuna Yoğun İlgi
Beyoğlu’nda Modelistlik Kursuna Yoğun İlgi

Beyoğlu Belediyesi Semt Konaklarında her yıl devam eden Modelistlik Kursu bu yılda yoğun ilgi gördü. Kursiyerler 430 saat süren eğitim sonrası, kalıp hazırlama, serileme, modelaj çalışmaları gibi bir çok kategoride endüstriyel tasarım tekniklerini öğreniyor.
Beyoğlu Belediyesi semt konakları aracılığıyla vatandaşların kişisel gelişimine katkıda bulunmaya devam ediyor. Semt konaklarında her yıl açılan Modelistlik Kursu bu yılda yoğun ilgi gördü. Çoğunluğunu ev hanımlarının oluşturduğu kursiyerler, toplamda 430 saat süren eğitimlerde, kalıp hazırlama, serileme, modelaj çalışmaları, üç boyutlu giysi maket çalışması, tasarımın hayata geçirilmesi, siluet çizimi, özgün anatomik stil geliştirme, büst-beden üzerinde temel giyim üniklerinin teknik çizimleri (yaka, kol vb.), fiş teknikleri ve endüstriyel tasarım tekniklerini öğreniyor. Eğitimler tamamlandığında kursiyerler bir yandan kendi elbiselerini kendileri tasarlayabilecek seviyeye gelirken diğer yandan da meslek öğrenmiş olacak.

 
“KURSİYERLERE MESLEK EDİNDİRİYORUZ”
Semt Konakları Modelistlik Eğitmeni Derya Şen, derse yoğun ilgi olduğunu belirterek, “Şuan modelistlik dersini görüyoruz. Modelistlik dersinde üst beden ve pat çalışmalarını yapıyoruz. Bu noktalar çok kıymetli noktalar. İnsanların evden gelip burada meslek edinerek gerektiği zaman iş hayatına geçebildikleri yerler buralar. Biz burada kursiyerlerimizle sıfırdan buluşup meslek edindirerek çalışma hayatına yönlendirebiliyoruz” dedi.
“O KADAR MEMNUNUM Kİ BAŞKA YERE TAŞINAMIYORUM”
Kursiyerlerden Şerife Şentürk de eğitimlerden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Geçen senede dikişe gelmiştim. Bu sene de Dikiş ve Modelistliğe geliyorum. Diktiğim kıyafetlerin kalıbını kendim hazırlayıp kendim dikmek içinde burayı tercih ettim. Kurstan memnunum zaten bu sene ikinci senem. Değişik kurslarda yine tecrübe ediniyorum. Memnunuz her sene devam ediyoruz. Buradan o kadar memnunum ki eşimin şehir dışına taşınalım teklifini bile reddediyorum” ifadelerini kullandı.

📆 24 Mayıs 2016 Salı 11:38   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR