MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, İlçeler, Manşet, Toplum, Ümraniye » BİLGE ÇOCUKLAR MİNİATÜRK’TE TÜRKİYE’Yİ KÖŞE BUCAK GEZDİLER
BİLGE ÇOCUKLAR MİNİATÜRK’TE TÜRKİYE’Yİ KÖŞE BUCAK GEZDİLER

Bilgi Evleri, yaz etkinlikleri kapsamında düzenlediği kültür gezilerine devam ediyor. Ümraniye Belediyesi’ne bağlı Bilgi Evleri’ne üye Bilge Çocuklar, Türkiye’nin ilk minyatür parkı Miniatürk’ü ziyaret etti. 106 üyesiyle birlikte gerçekleştirilen gezide, Bilgi Evleri’nin bu seferki durağı Miniatürk’tü.

Ümraniye Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü uhdesinde gerçekleşen Bilge Çocuk Yaz Okulu devam ediyor. Yaz Okulu, yaptığı gezilerle, çocuklara tarihin ve kültürün yerinde öğretilmesini amaçlıyor. Klasik mekânların yanında yeni mekânlara da geziler düzenleyen Yaz Okulu, çocukların eserleri mukayese etmesini sağlıyor. Çeşitli sosyal faaliyetlerin ve spor aktivitelerinin yapıldığı okul çalışmaları kapsamında bu kez Bilge Çocuklar, Antik Çağ’dan Bizans’a, Selçuklu’dan Osmanlı’ya 3 bin yıllık tarih ve kültür mirasları ile Türkiye’nin dört bir yanından seçilen tarih, kültür ve sanat eserlerinin minyatürlerinin bulunduğu Miniatürk’ü ziyaret edip, eserler hakkında bilgiler aldılar.

Kendi içinde masalsı bir ortam yaşatan Miniatürk’te bilge çocuklar, hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmedi. Renkli görüntülerin yaşandığı gezide çocuklar, ayrıca Boğaz Köprüsü üzerinde yürümenin keyfini çıkardılar.

Türkiye sınırları dışında bulunan özel yapı ve eserleri de inceleme fırsatını elde eden çocuklar, Miniatürk’ü baştanbaşa gezdikten sonra gezi programını tamamladı.

📆 11 Ağustos 2015 Salı 12:30   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR