MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet, Sancaktepe, Toplum » Bilgi Evi öğrencilerinden coşkulu Kutlu Doğum programı
Bilgi Evi öğrencilerinden coşkulu Kutlu Doğum programı

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Sancaktepe Bilgievleri tarafından düzenlenen ve Başkanımız İsmail Erdem’inde katıldığı Kutlu Doğum Programı düzenlendi. 

Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v)’ in dünyaya teşrifinin 1445. yıl dönümünde Sancaktepe Belediyesi Bilgievleri öğrencileri tarafından hazırlanan program,  12 Nisan Salı günü Dr. Kadir Topbaş Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Peygamber efendimizin dünyaya gelişinin manevi havasını birlik ve beraberlik olgusuyla yaşatmaya çalıştığımız  programımız  Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Program, sinevizyon gösterimi,  bilgievleri öğrencilerimizin seslendirdiği şiirler, ilahiler ve çocuk kulübü öğrencilerimizin sema gösterileri ile devam etti.  “Sünnet ve Yaşam” adlı tiyatro gösterisinin ardından, Peygamber efendimizin öğütlerini ve tüm insanlığa vasiyet niteliği taşıyan “Veda Hutbesi’’ bilgi evleri öğrencileri tarafından seslendirildi.

Programda bir konuşma gerçekleştiren Belediye Başkanımız İsmail Erdem, Hz. Muhammed’in öğretisinde sevgi ve kardeşliğin olduğunu söyleyerek; “Biz inanan müminlerin en güzel örneği Hz. Peygamber (s.a.v.) dir. O’nun güzel ahlakını anlamak ve anlatmak için haftalar yetmez. Hz. Muhammed’in öğretisinde kin, nefret ve öfkeye yer yoktur. Aksine merhamet, sevgi, hoşgörü, dostluk ve barış vardır. Her yıl tüm ülkemizde ve yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızla birlikte düzenlenen Kutlu Doğum etkinlikleriyle peygamberimizi daha iyi anlama ve tanımaya çalışıyoruz.  Bu programın düzenlenmesinde büyük gayret gösteren mesai arkadaşlarıma ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ” dedi.

Program, Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle ilçemizdeki ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilen, “Peygamber Efendimize Mektup Yazıyoruz” konulu yarışmada ilkokullar arasında birinci olan Sarp Ilgaz Karakoç’a, ortaokullar arasında birinci olan Zeynep Toklucu’ya ödüllerinin verilmesi ile son buldu.

📆 13 Nisan 2016 Çarşamba 11:00   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR