MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Flaş, Manşet, Teknoloji, Toplum » Binanızın deprem riskini öğrenin. Kentsel Dönüşüm Laboratuvarı açıldı
Binanızın deprem riskini öğrenin. Kentsel Dönüşüm Laboratuvarı açıldı

Kentsel Dönüşüm Laboratuvarı açıldı
İstanbul Gelişim Üniversitesi ile Küçükçekmece Belediyesi arasından imzalanan protokol kapsamında kurulan Kentsel Dönüşüm Laboratuvarı dün açıldı. Binaların olası bir depremdeki risk durumu ve sağlamlıklarını inceleyecek olan laboratuvardan isteyen vatandaşlarda uygun fiyatlarla faydalanabilecek.
İstanbul Gelişim Üniversitesi ve Küçükçekmece Belediyesi’nin ortaklaşa girişimleriyle kurulan Kentsel Dönüşüm Laboratuvarı’nın dün açılışı yapıldı. Cennet Mahallesi’nde bulunan laboratuvarın açılışına İstanbul Gelişim Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Abdülkadir Gayretli, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, çok sayıda akademisyen ve vatandaşlar katıldı.
İstanbul Gelişim Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Abdülkadir Gayretli, “Laboratuvarımızda bulunan deneyimli akademik kadromuz mevcut yapılarınızın projesini çıkartıp, zemininden ve yapı elemanlarından son teknoloji cihazlar kullanarak numuneler almakta, zemin ve malzeme raporlarına göre binanızın ilgili mevzuat çerçevesinde analizi yapılarak risk durumu ortaya çıkarılmaktadır.” dedi.
Laboratuvar çalışmalarıyla öncelikle Küçükçekmece sınırlarında bulunan eski ya da hasarlı evlerin olası bir afetteki durumlarının belirlenip, risk durumlarının çıkarılması hedeflendiğini belirten Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, “ Son teknoloji cihazlarla donatılan Kentsel Gelişim Laboratuvarı binasının güvenliğinden endişe ederek yapısal tetkik isteyen, binasında yapı proje uygunluğunu, beton, donatı ve zemin kontrolünün yapılmasını isteyen herkese açıktır.” diye konuştu.

📆 24 Temmuz 2013 Çarşamba 09:36   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR