MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Yazarlar » “BİR GÜN AYRILIRSAM GERİ DÖNDÜĞÜMDE BENİ TANIYAMAZSIN DİYE SENDEN AYRILAMIYORUM GÜZEL ERZURUM.”
Yazar
“BİR GÜN AYRILIRSAM GERİ DÖNDÜĞÜMDE BENİ TANIYAMAZSIN DİYE SENDEN AYRILAMIYORUM GÜZEL ERZURUM.”

Kadına şiddetin konuşulduğu,tartışıldığı şu günlerde topluma yön veren,kadınlarımıza öncülük eden başarının da ötesinde adete yaşadığı memleketi  canlandıran başarılı,girişimci memleket sevdalı kadınlarımızın varlığı bana her daim umut penceresi olmuştur.Buna en güzel örneklerden bir tanesi,Dadaş Diyarı Erzurum’un bağrında yetişen Dadaş Kızı Zekiye ÇOMAKLI.

İnsana verdiği pozitif enerjisi, girişimciliği,yüreğindeki memleket sevgisi ve bir kadının istediğinde neleri yapabileceğini gösteren ,kendisinden ilham aldığım Erzurum’un Ablası Zekiye ÇOMAKLI ; bir çok alan da ilklerin adı olmuştur.

Erzurum Aşkale doğumlu olup Aşkale Lisesinin ilk mezunlarındandır. Erzurum’un ilk kadın Köşe Yazarı olarak 1980’den itibaren, ‘Dobra Dobra’’başlığı altında yerel Erzurum Gazetesinde köşe yazıyor.

Erzurum’un ilk kadın köşe yazarı ve Şiirlerini kitaplaştıran Memleketinin  ilk kadın Şairi,

1988 de Kültür Müdürlüğü Galerisinde Erzurum’da ilk defa şiir sergisini  açtı

Kendi el emeği olan Yapay Çiçek Sergi ve Kermesini tek başına gerçekleştirdi; gelirinin tamamını, Mehmetçik Vakfı ve Polis Eşleri Dayanışma Derneğine bağışladı.

Hatmigül Şiir Kitabının tüm gelirini Erzurum Emniyet Mensupları Eşleri Dayanışma Derneğine Bağışladı.

Erzurum’da alanında ilk ve tek aktivite olan, Cumhuriyetimizin 75. yılına atfen, Erzurum Atatürk Üniversitesi oditoryumunda kendi şiirlerinden bestelenen ve A.Ü.Güzel Sanatlar Fakültesi öğrenci ve hocaları tarafından seslendirilen şarkılar eşliğinde yine kendi şiirlerini okuduğu HATMİGÜL ŞİİR DİNLETİSİ’Nİ, 1500 kişilik katılımla gerçekleştirdi.

Erzurum Yakutiye ve Oltu ilçesi Belediyelerinin festivallerinde, Cezaevlerini İyileştirme ve Rehabilitasyon programları çerçevesinde, Erzurum Yarı Açık Cezaevinde ve Cumhuriyetin 80. yılı onuruna gönüllü olarak Kehribar şiir Dinletiler gerçekleştirdi.

Amatör Çalışmalarından oluşan fotoğrafları ile Erzurum T.O.B.B. sponsorluğunda ilk defa NOSTALJİK ERZURUM FOTOĞRAFLARI SERGİSİNİ açtı.

Türkiye’ de ve Erzurum’da ilk defa Cezaevlerini İyileştirme ve Rehabilitasyon Programı Çerçevesinde Erzurum Yarı Açık Cezaevinde Nostaljik Erzurum Fotoğrafları Sergisi açtı,

Erzurum’dan delege oyu ile listede yer alan ilk kadın Milletvekili Adayı oldu,

İlk defa bir Dadaş Kızı, Erzurum Valiliği tarafından Nahcivan Özerk Cumhuriyetinde yapılan uluslararası bir Kadın Konferansına Türkiye’yi temsilen konuşmacı olarak görevlendirildi

 Erzurum’ da İlk defa bir kadın olarak Belediye Başkan Danışmanlığı yaptı,

Gönüllü Anneler Derneği gönüllü üyesi, Türk Kadınlar Birliğinin 30 yıllık faal üyesi, Görme Engelliler ve Türkiye Sakatlar Derneği ve Muharip Gaziler Derneklerinin gönüllü ve onur kurulu üyesi, Doğu Anadolu’nun ilk ve tek Girişimci Kadın Derneği olan, ERZURUM GİRİŞİMCİ KADINLAR DERNEĞİ (ER-KADIN) kurucu Başkanı ve halen Yönetim Kurulu Başkanıdır.

İki dönem Aşkale Belediye Başkanlığı yapmış olan İnş. Müh. Nuri Çomaklı ile evli olup biri erkek biri kız iki çocuğu,5 torunu vardır.

Erzurum’a sevdasını, “Bir gün geri döndüğümde beni tanıyamazsın diye senden ayrılamıyorum güzel Erzurum” diyerek anlatan, Zekiye Çomaklı, Erzurum’da pek çok ilk’i gerçekleştirmiş ve bu çalışmaları ile ‘’Dadaş Kızlarına’’ örnek olmuştur.

Ve en sevdiğim şiiri Dadaş Kızı tam bir Anadolu Kızını anlatmaktadır.

DADAŞ KIZI

Dışta gülen bir yüz içte sızıyım
Ben bu ovaların dertli kızıyım
Dadaşın yanında şans yıldızıyım
Ezelden ebede dadaş kızıyım

Eğilmez dik durur mağrurdur başım
Yanık türkülerden sızar göz yaşım
Dadaşım,toprağım bir lokma aşım
Göğsüm gurur dolu dadaş kzıyım

Örülmüş kaderim boncuklu oya
Palandöken bekçi geline toya
Ruhumu titretir gördüğüm rüya
Ezgimle barımla dadaş kızıyım

Daphan ovasının şen düzlerinden
Bin türkü çağrılır gönül telimden
Kapkara gözlerim bakar derinden
Ben dadaş gelini dadaş kızıyım

📆 24 Şubat 2020 Pazartesi 10:27   ·   💬 1 yorum   ·  

““BİR GÜN AYRILIRSAM GERİ DÖNDÜĞÜMDE BENİ TANIYAMAZSIN DİYE SENDEN AYRILAMIYORUM GÜZEL ERZURUM.”” için bir yanıt

  1. E.T dedi ki:

    Oğlu da keşke Erzurum Atatürk üniversitesi ne rektör olsaydı da kendini rezil etmeseydi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR