MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet, Toplum » ” BİR NEVİ ARAFTA YAŞAYAN KADIN”
” BİR NEVİ ARAFTA YAŞAYAN KADIN”

Doğduğu andan itibaren herşeyi erkek gözüyle görebilme, erkek penceresinden bakabilme, erkekle empati kurabilme konusunda programlanarak büyütülmüş kadındır. “yerine koyabilme” tabiri onunla örtüşür.
“bunu giysem nasıl bakarlar?”
“şunu okusam ne derler?”
“bu işi yapsam hangi sıfatı takarlar?”
vs. vs. tarzı soruları tek seferde erkek ağzından yanıtlayabilir. dürüst, sözünün eri olunca “erkek gibi” konuşur. erkek gibi konuşup, erkek gibi yaptıklarında “evde kalır” ve erkek gibi arada derede, bir nevi arafta yaşayan kadındır.
sıfatlarını acılarıyla edinmiştir, “anne”dir, “yar”dır, “bacı”dır, “evlat”tır. kadın mıdır? şüpheli. en az birey olduğunun şüpheli olması kadar…
ha bir de, birbirlerine karşı bu derece acımasız olan başka bir millet kadını yoktur. aslında biraz ortaya karışık bi halimiz vardır hep. biz türk kadınları, avrupa ile ortadoğu arasında sıkışmış kalmışız. işimize geldiğinde avrupalı bir kadın edasıyla, işimize gelmediğinde de ortadoğulu bir kadın edasıyla hareket ediyoruz ve istiyoruz ki hem avrupalı bir kadın gibi kendi ayaklarımız üstünde duralım, para kazanalım, eşitlik isteyelim, ev işlerini erkekle bölüşelim hem de erkeğin bizi korumasını, üzerimize titremesini bekleyelim. işimize gelmediginde “ama ben kadınım” diye kestirip atılım ve sırf kadın olduğumuz için ayrıcalık bekliyelim. iki tarafın da ayrıcalıklarını kullanmak istiyoruz, böyle bir dünya maalesef yok. “evet, haklısın” diyerek gülen erkeklere de diyorum ki, sizin de onlardan bi farkınız yok..
şöyle bi çok gerilere baktığımızda da, yeryüzünde hiç bir ülkenin kadını ben vatanımı kurtarmak için türk kadınından daha fazla çalıştım diyemez. türk kadını deyince aklıma onlar geliyor. Dudaklarını büzüp selfie çeken veya kocamla pompiş keyfi diye foto paylaşan kezbanlar bahsetmiyorum bile.Aslında biz kadınlar sadece ne kadar güçlü olduğumuzun farkına varabilmeli ve değeri karşıdan beklemek yerine önce o değeri kendimize göstermeliyiz.Biz güçlüyüz ve değerliyiz  bayanlar ,ve istersek başaramayacağımız hiç bir şey yok…Bu yazımda anlatmak istediğim sevgili bayanlar Çuvaldızı kendimize batıralım birazda ! Sen ne kadar tahammül edebiliyorsan Başkalarıda o kadar tahammül eder.

Sevgi ve Saygılarımla…

NURAY YILMAZ..

📆 16 Şubat 2017 Perşembe 13:29   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR