MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Eğitim, Gençlik, Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » Bir sınıf dolusu hayat hikayesi!..
Bir sınıf dolusu hayat hikayesi!..

Ahmet Şimşek Anadolu Lisesi öğrencileri, yaklaşık iki ay süren çalışmanın sonunda bir sınıfı anılarla doldurdular.

 

Yabancı Diller Bölümünün büyük emek ve özveriyle hazırladıkları “THE STORY OF MY LIFE” (Hayatımın Hikayesi) isimli proje sınıfının açılışı, Ahmet Şimşek Eğitim Kurumları Kurucusu Ahmet Şimşek ve Genel Eğitim-Öğretim Yöneticisi Yasemin Kumral Şimşek tarafından yapıldı.
Ahmet Şimşek Koleji Genel Eğitim-Öğretim Yöneticisi Yasemin Kumral Şimşek açılışta yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Emeği geçen sevgili öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum ve hepinizi kutluyorum. Çok yaratıcı, güzel bir fikir gerçekleştirmişsiniz. İnsanın çocukluk yıllarından itibaren bu güne kadar olan fotoğrafları ve yazılar hakikaten çok anlamlı. Kimsenin ‘Beni ilgilendirmez’ diyemeyeceği bir konu. Bu projenin gerçekleşmesini sağlayan değerli idarecilerimize ve öğretmenlerimize de ayrıca teşekkür ediyorum.”

 
“THE STORY OF MY LIFE” (Hayatımın Hikayesi) Proje Koordinatörü Ahmet Şentürk de gerçekleştirdikleri çalışmayı önemsediklerini belirterek, “İngilizce öğretiminde yenilikler yapmak, farkındalık yaratmak amacıyla, bölüm başkanımız ve okul müdürümüzün yeniliklere açık, gelişimci destekleriyle bu projeyi gerçekleştirdik. Projemizi değerli İngilizce öğretmeni meslektaşlarım ve sevgili öğrencilerimle birlikte iki aya yakın bir zamanda hayata geçirdik. Bu projeyi, Avrupa Birliği Erasmus plus ve e-Twinning projelerine dahil ederek hem ulusal, hem de uluslararası projeler kapsamında gerçekleştiriyoruz. Projeyi, gençlerin severek dinlediği bir şarkının klibinden yola çıkarak, onların hoşuna giden bir şeyin, İngilizceyi sevmelerine vesile olacağını düşünerek ortaya çıkardım. Öğrencilerimiz bu projede İngilizce dilbilgisi konularını kullandılar ve resimlerle zenginleştirerek geçmişlerini tekrar hatırladılar. Yaparak ve yaşayarak öğrendiler.”dedi.

 
Ahmet Şimşek Anadolu Lisesi 9K sınıfı öğrencisi Berk Doğan ise projeyi hem Türkçe, hem de İngilizce olarak şöyle anlattı; “Öğrenciler olarak günlük yaptığımız her şey potansiyel bir öğrenme yöntemidir. Örneğin, yemek hazırlarken yemeklerin yabancı dildeki karşılıklarını düşünebiliriz. Etrafımızdaki her şey bize yabancı dilde yeni kelimeler, terimler öğrenmek için bir fırsattır. Örneğin bebeklik ve çocukluk fotoğraflarımızı okula getirdik. Fotoğraflarımızı kağıtlara yapıştırdık. Fotoğraflarda neler yaptığımızı yazdık ve panoya astık. Anlamlarını bilmediğimiz kelimeleri sözlükten araştırdık ya da arkadaşlarımıza sorduk. Arkadaşlarımızın fotoğraflarını da inceledik ve fotoğraflarda neler yaptıklarını okuduk. Sonuç olarak görsel ve yazılı alıştırma yapmış olduk. Aktivite yaparak yeni kelimler öğrenmiş olduk. “Yaparak Öğrenme Yöntemi” klasik yöntemlerden çok daha faydalı ve kalıcı bir yöntemdir. Öğretmenimize bu etkinlik için çok teşekkür ediyorum. Hem yaparken çok eğlendik, hem de birçok kelime öğrendik.”

📆 03 Haziran 2015 Çarşamba 11:43   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR