MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, İlçeler, Manşet, Pendik, Toplum » Bisiklete binmeyi öğrendiler
Bisiklete binmeyi öğrendiler

Pendik’te yürütülen “Aktifim Toplumun İçindeyim” projesi kapsamında engelli çocuk ve gençlere Pendik Belediyesi Dolayoba Spor Kompleksi’nde ücretsiz spor eğitimi veriliyor. Programa katılan engelli çocuklar, bu kez hayatlarında ilk kez bisiklete binerek pedal çevirdiler.

 

 

Engelli çocuk ve gençlerin spor yoluyla motor becerilerini geliştirmek, özgüven kazandırmak amacını taşıyan “Aktifim toplumun içindeyim; Engelli Çocuk Ve Gençler İçin Fiziksel Aktivite Merkezi” projesi için Pendik Belediyesi Dolayoba Spor Kompleksi tesislerini tahsis etti.

 

Gedik Üniversitesi ve Pendik Kaymakamlığı işbirliği ile hayata geçirilen, İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından da desteklenen programdan 250 çocuk ve genç yararlanıyor. Pendik Belediyesi tarafından ücretsiz ulaşımları da sağlanan engelli çocuk, genç ve aileleri , burada 12 kişilik akademisyen ve uzman kadro gözetimi altında spor etkinliklerine katılıp çeşitli branşlarda temel eğitimi alıyorlar. Hafta içi her gün 09.00 – 15.30 saatleri arasında 3 seans olarak verilen eğitime isteyen dilediği zaman kayıt olabiliyor.

 

 

 

Büyük gelişim gösterdiler

 

Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin,bu proje için yeni hizmete giren Dolayoba Spor Kompleksi tesislerini tahsis ederek, hem açık hem kapalı alanda eğitim imkanı sağlandığını belirterek, “Engelli çocuklarımız ve gençlerimiz burada başarmanın mutluluğunu yaşıyor.

 

Onların ve ailelerinin yaşam kalitesini arttırmak için gereken tüm desteği veriyoruz. ” dedi. Yaklaşık bir yıl önce başlatılan projede çocuklar ile ilgili en çarpıcı gelişmenin artık tek başına servisle gidip gelmeleri olduğunu belirten Gedik Üniversitesi Öğretim Üyesi Y. Doç. Dr. Sibel Nalbant ise, “Önceden velisi olmadan hiçbir yere gidemeyen çocuklarımız, şimdi servise kendi başlarına gelip gidiyor. Projemiz, velilerine bağlı olmadan topluma uyum sağlayan bireyler olmalarını sağlamak yolunda, özgüvenlerini büyük ölçüde desteklemektedir” dedi.

 

📆 22 Ekim 2014 Çarşamba 16:25   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR