MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Kartal, Manşet, Toplum » BORUSAN QUARTET ORKESTRASI’NDAN KARTAL’DA KLASİK MÜZİK ZİYAFETİ
BORUSAN QUARTET ORKESTRASI’NDAN KARTAL’DA KLASİK MÜZİK ZİYAFETİ

Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün düzenlediği Kasım ayı etkinlikleri kapsamında Kartal Belediyesi Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde Borusan Quartet Oda Orkestrası’nın konseri düzenlendi. Kartallı müzikseverlerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Fehmi Okay, sanatçılara Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz adına çiçek takdim etti. Okay, yaptığı konuşmada müzik ziyafeti yaşandığını belirterek konserden büyük zevk aldığını söyledi.

 

 

1. kemanda Esen Kıvrak, 2. kemanda Olgu Kızılay, viyolada Efdal Altun, viyolonselde Çağ Erçağ’ın yer aldığı ve 2005 yılında ünlü orkestra şefi Güler Aykal’ın öncülüğünde kurulan Borusan Quartet Oda Orkestrası’nın Kartal’da verdiği konser, büyük ilgi çekti. Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün gerçekleştirdiği etkinlikte sahne olan Borusan Quartet 9 eser çaldı. Konser sırasında hem eserler ile ilgili bilgi veren hem de klasik müzikle ilgili başından geçen ilginç anekdotları paylaşan Efdal Altun, gösterdikleri ilgiden dolayı Kartallı dinleyicilere de teşekkür etti. Karahisar Kalesi adlı türkünün de çalındığı konserin ardından sahneye çıkan Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Fehmi Okay, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz adına Borusan Quartet Oda Orkestrası grubuna çiçek takdim etti. Konserin tam bir müzik ziyafeti olduğunu kaydeden Okay, dinleyicilerinde alkışlı desteği ile gruptan bir eser daha çalmalarını rica etti. Bis parçasını da çalan Borusan Quartet, dinleyiciler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı.


unnamed-10

Borusan Quartet

 

2005 yılında Prof. Gürer Aykal öncülüğünde kurulan topluluk, İsviçre’deki Maggini Vakfı ile yapılan işbirliği sonucu, 1776 yapımı Storioni keman, 1662 yapımı Amati keman, 2008 yapımı Conia viyola ve 1740 yapımı Guarneri viyolonsel gibi çok özel enstrümanlarla müzik yapma olanağına sahip oldular. 2010 yılında ilki düzenlenen Andante Dergisi Klasik Müzik Ödülleri’nde “Yılın Oda Müziği Topluluğu” ödülünün ve yine aynı yıl New York’taki Carnegie Hall’da finali gerçekleşen 2010 ICMEC Uluslararası Oda Müziği Topluluğu Yarış- ması’nda 1. olarak altın madalyanın sahibi oldular. İstanbul’daki Süreyya Operası’nda sürdürdükleri düzenli sezon konserlerinin yanı sıra yurtiçi ve yurtdışında gerçekleştirdikleri turnelerle de dikkat çektiler. Türk bestecilerinin önemli bir yer aldığı, klasik dönemden modern döneme uzanan geniş bir repertuvara sahip olan dörtlünün büyük beğeni kazanan Saygun, Aykal, Erkin adlı CD’leri 2013 yılında Lila Müzik, İdil Biret’le birlikte kaydettikleri Schumann’ın Piyanolu Beşli’si de 2014 yılında Naxos’a bağlı IBA, yeni kayıtları Mozart & Verdi de 2016’da Lila Müzik etiketiyle yayımlandı.

Galeri
📆 28 Kasım 2016 Pazartesi 13:33   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR