MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Etkinlikler, Kartal, Manşet, Toplum » Bozkırın Tezenesi Neşet Ertaş Kartal’da Türkülerle Anıldı.
Bozkırın Tezenesi Neşet Ertaş Kartal’da Türkülerle Anıldı.

Bozkırın Tezenesi olarak Türk Halk müziğine adını altın harflerle yazdıran ünlü halk ozanı Neşet Ertaş, vefatının 1. yılında Kartal’da türkülerle anıldı.
Türk Halk müziğinin son temsilcilerinden, ünlü halk ozanı Neşet Ertaş, vefatının 1. yılında Kartal’da türkülerle anıldı. Kartal Belediyesi tarafından Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen anma töreninde Neşet Ertaş’ın türküleri bu kez bağlama sanatçısı Mustafa Tatlıtürk’ün sesiyle yankılandı.
Anma konseri öncesinde bozkırın tezenesi Neşat Ertaş’ın Kartal’da geçtiğimiz yıllarda verdiği konser barkovizyonda gösterildi. Barkovizyon gösterisinin ardından şair Yılmaz Özdemir, bozkırın tezenesi ve bozkırın garip bülbülü Neşet Ertaş’ın hayatını anlattı ve kendi yazdığı ‘Neşet Ertaş’ şiirini, salonu dolduran binlerce Kartallıyla paylaştı.
Neşet Ertaş Türkülerde Hayat Buldu
Yılmaz Özdemir’in okuduğu şiirin ardından Mustafa Tatlıtürk bağlamasıyla birlikte sahne aldı. Türk Halk müziği sanatçısı Mustafa Tatlıtürk, ünlü ozanın halk tarafından büyük beğeniyle söylenen ve hafızalara kazınan “Zahidem”,  “Yalan Dünya”,  “Neredesin Sen”, “Ahirim Sensin”, “Kendim Ettim Kendim Buldum”, “Aslanım Eller”, “Bahçede Gül Ağacı”, “Biter Kırşehir’in Gülleri Biter” ve “Canana Doyulur mu” adlı türkülerini Kartallılarla birlikte söyledi.
Başkan Altınok Öz: “Neşet Ertaş’ın İçinde İnsan Var, Sevgi Var”
Konserin sonunda Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Neşet Ertaş’ı severek dinlediğini, dinlerken de hep duygulandığını belirterek ” Neşet Ertaş’ı 40 senedir dinlerim. Severim, saygı duyarım. İçinde insan var. İçinde sevgi var. İçinde yoksulluğa isyan var. İçinde halk var. Onlar da biz değil miyiz? Biz, özü sözü bir Anadolu insanı değil miyiz? Söylediği türkülerde insanlık var, dürüstlük var, doğruluk var. Yetiştiği topraklarda Ahilik var, Bektaşilik var, Ezoterik felsefenin ruhu var. Çok duygulandım. Bu gece dinlerken, gözlerimden Neşet Ertaş için mercanlarımı akıttım” dedi.
Konser, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün, Mustafa Tatlıtürk’e plaket takdim etmesiyle sona erdi.

📆 26 Eylül 2013 Perşembe 15:32   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR