MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, İlçeler, Manşet, Pendik, Toplum » Bu ilçede artık o ağaç dikilmiyor
Bu ilçede artık o ağaç dikilmiyor

Temizlik işçilerinin kabusuydu

Bu ilçede artık o ağaç dikilmiyor

Köklerinin fazla uzamasıyla gider kanallarına zarar veren, susuzluğa dayanıksız, çabuk böceklenen, yaz kış ince yapraklarını döken bir ağaç.. Aynı zamanda temizlik işçilerinin de en büyük kabuslarından biri olan akasya ağacı, Pendik Belediyesinin aldığı kararla beş yıldan beri  ilçede dikilmiyor.

 

 

Ağaçlandırma çalışmalarına büyük bir hızla devam eden, her yıl binlerce fidanı da vatandaşlara dağıtan Pendik Belediyesi,  fazla yaprak döken,  uzun kökleriyle de zarara yol açan akasya ağacının dikimine 2009  yılında  son verdi.   Özellikle yaz aylarında çok yaprak döktüğü için esnafın, böceklendiği için de çevre halkının şikayetleri üzerine Pendik’te kaldırım ve cadde kenarlarına artık akasya ağacı dikilmiyor. Saçaklı ve uzun kök yapısıyla da yağmur ve atık su kanallarını da tıkadığı saptanan akasya ağaçlarının yerine Pendik Belediyesi tarafından  ligustrum ağaçları tercih ediliyor. Pendik’in cadde ve sokaklarını süsleyen çiçekli ligustrumlar,  yeşilini  sürekli koruması sebebiyle halkın da beğenisini topladı.

 

 

Akasya yerine 4 mevsim ligustrum

Pendik Belediyesi, görünümü ve havasıyla daha yaşanılabilir bir ilçe konumuna getirmek amacıyla sürdürülen ağaçlandırma çalışmaları kapsamında Pendik’i yaz, kış çiçek açan ligustrum ağaçlarıyla donatıyor. Sussuzluğa dayanıklı olan, boyu ve kökleri çok fazla uzamayan ve 4 mevsim yeşil kalan ligustrum ağacı ilçenin ekolojik koşullarına da daha kolay uyum sağlıyor. Pendik’te 2009 yılından itibaren akasya ağaçlarının yerine, yaklaşık 10 bin tane ligustrum dikimi yapıldı. Pendik Belediyesi tarafından  yeşillendirme çalışmaları kapsamında  her yıl fıstık çamı, ıhlamur ve çınar ağaçları dikilirken,  vatandaşlara da binlerce fidan dağıtılıyor.

📆 03 Aralık 2014 Çarşamba 15:47   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR