MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Kültür-Sanat, Manşet, Toplum » “Bu kültüre kulak vermek gerekir”
“Bu kültüre kulak vermek gerekir”

Adalar Belediyesi Muharrem ayı etkinlikleri kapsamında Pazar günü Büyükada’da Atatürk meydanında aşure dağıttı. Ardından aynı alanda halk müziğinin değerli ismi sanatçı Erdal Erzincan’ın konseri ile barış ve kardeşlik duygularına vurgu yapıldı. Sanatçı Erdal Erzincan konserde yalnızca türküleriyle dinleyenleri hayran bırakmakla kalmadı, verdiği mesajlarla bol bol alkış aldı.

 

 

“Bir taraftan hüzün, bir taraftan coşku” 

 

Adalar Belediye Başkanı Dr. Mustafa Farsakoğlu, konser başlamadan şunları söyledi: ”Bu kutsal ayda bir taraftan hüzün, bir taraftan coşku yaşıyoruz. Erdal Erzincan da deyişleri ile bu kutsal ayın matem günlerinin sonunda bizleri deyişleri ile mutlu edecek. Böyle günler birbirimizle bir araya gelerek kaynaştığımız, sevinçleri hüzünleri paylaştığımız ve her zaman sevgi ve dostluğu büyüttüğümüz günlerdir.

 

Muharrem ayı da yalnızca ülkemizde değil, yalnızca belli bir inançtan değil, çok farklı inançlardan insanlarımız için oldukça önemli ve anlamlı bir aydır. Değerli dostumuz Erdal Erzincan’a bu anlamlı ayda, bu güzel konseri vereceği için hepiniz adına çok teşekkür ediyorum.”” 

 

 

Sanatçı Erdal Erzincan konserde yalnızca türküleriyle dinleyenleri hayran bırakmakla kalmadı, verdiği mesajlarla bol bol alkış aldı.

 

 

 ”Bu saz bizi bir araya getiriyor”

 

Erdal Erzincan: Alkışlarınızı âşıklarımıza, ozanlarımıza kabul ediyorum. Onların ışığında biz burada toplanıyoruz.  Onun da kaynağı, bu saz. Bu saz bizi bir araya getiriyor. Hepimizi, bütün farklılıklarımızla bir araya getiren bu üç telli saz. Onun kıymetini iyi bilmeliyiz. Bu sadece bir enstrüman değil, kocaman bir edebiyatı, kocaman bir kültürü binlerce yıllık Anadolu gerçeğini tüm çıplaklığıyla bizim elimize, yaşamımıza getiriyor.

 

Bu kültüre kulak vermek gerekir. Bugün ülkemizde yaşanan tüm sorunları da bu ışıkla çözebiliriz. Bu gün burada çok anlamlı bir etkinlik yapılıyor. Alevi geleneğinde çok önemli yeri olan bu kutsal ayda, böyle bir meydanda bu güzelliği yaşattığı için Belediye Başkanı’mıza çok teşekkür ediyorum. Ülkemizde, tüm inançlar, tüm farklı kültürler bu güne kadar rahatça nefes almış, bir arada yaşamıştır. Bu günden sonra da yaşayacaktır. Ancak, günümüzde birlik beraberlik adına çok doğru şeyler yapılmadığını görüyoruz. Gündeme taşınan cami-cem evi gibi projelerin, birlik ve beraberliğe değil, yok sayıp entegre etmeye yönelik olduğunu düşünüyorum. Tüm inançların ibadet yerleri birbirinden farklı olarak bir arada yaşamalıdır. Biz kendi doğallığı içinde her ibadet mekanının yaşatılmasını, var olmasını zenginliğimiz olarak görüyoruz. Tüm inanç ve kültürleri bir birine benzetme çabası, tek inanç ve kültüre gidiştir. Hepsinin aynı özenle ayrı ayrı yaşatılmasına destek vermek gerekir.

 

 

 

📆 18 Kasım 2013 Pazartesi 16:38   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR