MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Gençlik, Genel, İlçeler, Manşet, Pendik, Toplum » Bu Meclis’te Kararları çocuklar Veriyor
Bu Meclis’te Kararları çocuklar Veriyor

Bu Meclis’te Kararları çocuklar Veriyor

Çocuklar, yaşamak istedikleri Pendik konusunda kararlar vermek üzere yönetimde söz sahibi oluyor. Pendik Kent Konseyi çatısı altında oluşturulan Çocuk Meclisi, projeler üretmek ve geleceklerini şekillendirecek çalışmalar yapmak üzere ilk toplantısını gerçekleştirdi.
Pendik Belediye Meclis Salonu,  bu kez çocuk üyelerin Meclis Genel Kurulu’na ev sahipliği yaptı. Meclis sıralarını dolduran okulların 4. ve 7. Sınıf öğrencisi 28 çocuk, hem tanışma hem de başkan ve divan kurulu üyelerini seçmek amacıyla bir araya geldi.  Pendik Kent Konseyi Başkanı Ayşenur Türkay, Meclis’in açılış konuşmasında konsey hakkında bilgi vererek, çocuklardan Pendik hakkında kararlar almalarını, öneriler getirerek projeler üretmelerini istedi. Türkay, yaşıtları için nasıl bir Pendik istediklerine bu meclisin aracı olacağını kaydetti.

Meclis Başkanı Ali Ozan Durmuş oldu

28 kişilik meclisin ilk toplantısında meclis başkanı ve meclis organlarının seçimi gerçekleşti. İlk önce meclis başkanlığı seçimi yapıldı. 9 çocuk başkanlık için aday oldu. Üyelerin birbirlerini henüz tanımadıkları göz önüne alınarak, meclisin ortak kararı yapılan kura çekimi sonucu Velibaba Ortaokulu 6. Sınıf öğrencisi Ali Ozan Durmuş Meclis Başkanı oldu. Yine 2 başkanvekili, 3 divan üyesi ve 1 meclis sekreterinden oluşan divan oluşturuldu. Meclis, bu yılın ikinci toplantısını Mayıs ayı içerisinde gerçekleştirecek.

Çocuk Meclisi nasıl oluşuyor?

Pendik Kent Konseyi Genel Sekreterliği’nin, Pendik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne 2 yılda bir çocuk meclisini yeniden teşkil etmek üzere yazılı talepte bulunması ile meclis oluşum süreci başlıyor. Bu yıl da, ilçedeki ilk ve ortaokulların idarelerinin okullarını temsil etmek üzere öğrencilerinin arasından demokratik bir seçimle 1 asil ve 1 yedek üye belirlemesi sonucu Çocuk Meclisi oluştu.

📆 11 Nisan 2014 Cuma 16:00   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR