MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Gençlik, Genel, Manşet, Toplum » Bu proje çocukları koruyor…
Bu proje çocukları koruyor…

Bees Save the Eart. Let’s Save Bees eTwinning Projesi ile çocuklar arılara kucak  açıyor, onları koruyoruz.

İstanbul/Başakşehir ilçemiz okullarından Kayaşehir İlkokulu’nda görev yapan Okul öncesi öğretmeni Asiye YAMAN tarafından, 2020-2021 Eğitim Öğretim döneminde , anasınıfı  öğrencileriyle birlikte 10 Türkiye,7 İtalya, 1 Romanya ortaklı öğretmenle Bees Save The earth.  Let’s Save Bees isimli eTwinning projesi yürütülmeye başlanmıştır.  

HEDEFLER 

Bu proje, çocukların biyolojik çeşitlilik ve insan yaşamı için böceklerin tozlaşmasının önemini  anlamalarını ve bu böcekleri korumak için bazı iyi uygulamaları öğretmeyi amaçlamaktadır. Çocuklara arıların harika dünyasını, bu muhteşem böceğin doğa dengesi için taşıdığı önemi,  ürünlerinin iyiliğini ve vücudumuz için ürettikleri faydalı etkiyi tanıtmak hedeflerimiz  arasındadır. 

Doğa dünyasına yaptığımız bu yolculuk boyunca, ona yaklaşmanın, onu anlamanın ve ona saygı  duymanın öneminin farkındalığına doğru küçük bir adım atmak istiyoruz. Giderek “sanal” olan ve  gerçeklikten kopuk bir dünyadan çocukları olabildiğince uzak tutup doğa sevgisini aşılamayı  düşünüyoruz. 

ÇALIŞMA SÜRECİ 

Şubat: ortaklar bölümü ile ilgili sayfaların derlenmesi; görevleri tanımlamak için toplantı; proje  logosu; ortaklara ve ebeveynlere projeyi sunmak için tanıtım videosu; fotoğraflar ve videolar için  yayın koleksiyonu oluşturma. 

Mart: Arılar ve çiçekler üzerinde doğrudan gözlem ve materyal toplama. Biyolojik çeşitlilik ve  ekosistemdeki arıların rolü üzerine bir belgesel seyretme. 

Nisan: Uluslararası Dünya Günü 

Mayıs: Biyolojik çeşitlilik için uluslararası gün; Anneler Günü için balmumu ve tebrik kartları ile  eserlerin oluşturulması; masanın üzerine bal, tatma ve yemek tarifleri değişimi.

📆 10 Mayıs 2021 Pazartesi 21:35   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR