MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
Bu sergiyi kaçırmayın

Ayçekirdeği kabuğu, bir fasülye tanesi, hurma veya zeytin çekirdeği,bir sineğin kanadı nasıl paha biçilmez sanat eseri haline gelir?Gülün dikenini bile tabloya çeviren sıra dışı ressam Hasan Kale, büyüteçle gezilen sıra dışı sergisiyle Pendiklileri şaşırtıyor.
Alanında en önemli sanatçıların eserlerine ev sahipliği yapan Pendik Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi, bu kez Mikro Art alanında dünyanın önde gelen sanatçılarından Hasan Kale’nin sıra dışı sergisiyle sanatseverleri buluşturdu. Hasan Kale’nin aralarında dikiş ve toplu iğne ucunda yer alan yeni çalışmalarının da bulunduğu 40 eserinden oluşan ilgi çekiçi sergide özellikle kelebek ve sinek kanatlarına çalıştığı İstanbul manzaraları dikkat çekiyor. Serginin açılışına AK Parti İstanbul Milletvekilleri Erol Kaya ve Mihrimah Belma Satır da katıldı.
Minyatür Sanatçısı Hasan Kale’nin incir çekirdeği gibi objelere yaptığı çıplak gözle görülmeyecek kadar küçük yağlı boya çalışmaları yer alıyor. Net bir şekilde ancak büyüteçle görülebilen eserler arasında misket üzerine resmedilmiş padişah, kelebeğin kanatları üzerine fırça ile yansıtılmış İstanbul silueti debulunuyor. Sanatçı, eserlerini büyüteç kullanmadan yaptığını, çok dikkatli odaklanıldığındaobjeler üzerindeki yağlı boya çalışmalarının çıplak gözlegörülebileceğini söyledi.
Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, küçük bir sanatseverin sergideki eserleri incelemesine yardımcı oldu.
Gezmek için son hafta
Hasan Kale, yaptığı sanatı, “Hayatın içinden, unuttuğumuz, es geçtiğimiz, umursamadığımız minicik objeleri sanat kapsullerine dönüştürmek, farklılık ve farkındalık adına bir pencere açıp bakış açılarını değiştirmek, yeni bir konuşturma dili oluşturmak adına yola çıkmak” olarak tanımlıyor.Aynı zamanda Pendik Belediyesinin Kültür Sanat Sezonunun açılışını da yapan sergi,6 Ekim Pazar gününe kadar gezilebilir.

📆 03 Ekim 2013 Perşembe 11:12   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR