MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Etkinlikler, Kartal, Kültür-Sanat, Manşet, Toplum » BÜYÜK USTA NEDRET SELÇUKER KARTAL’DA ANILDI
BÜYÜK USTA NEDRET SELÇUKER KARTAL’DA ANILDI

Usta spiker, radyo – tv ve devlet sanatçısı Nedret Selçuker, Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde anıldı. 

Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından hazırlanan anma programına Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Gülseren Böyüktaş, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Adem Uçar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Kartal Belediyesi Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi fuaye alanında fotoğraf sergisi ve kokteyl ile başlayan anma programı, Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi salonunda söyleşi ve konser ile devam etti. Spiker, radyo- tv ve devlet sanatçısı Nedret Selçuker’in hayatının anlatılması ile başlayan söyleşi, şair Güner Ceylan, Mehmet Alptay, şair Esin Üçüncü, Seyfettin Maraş, Atılay Erge, Nilgün Paksoy Karabiber, eğitimci Şefika Keskin ve Ahmet Özdemir’in Nedret Selçuker’i kendi gözlerinden anlatmaları ve okudukları şiirlerle devam etti.
Söyleşinin ardından Âşık Sarıca Kız İlkin Manya da söylediği türküler ile anma programına renk kattı.
Anmanın sonunda Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz adına Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Gülseren Böyüktaş, eğitimci Şefika Keskin ve Ahmet Özdemir’e Kartal plaketi takdim etti.
Radyo ve TV Programlarıyla tanınan, Türkçeyi doğru kullanma konusundaki hassasiyetiyle tanınan Nedret Selçuker, gazetecilikle başladığı meslek yaşamına spikerlikle devam etti. Mikrofonların altın sesi Nedret Selçuker, TRT’de devam eden spikerlik hayatı boyunca mesleğe birçok yeni isim de kazandırdı. 2008 yılında İstanbul Kartal’daki evinde solunum yetmezliği nedeniyle hayata gözlerini yuman Selçuker, radyo-tv alanında Devlet Sanatçısı ünvanını alan ilk isimdi. Eşsiz Türkçesi ve sesiyle gönüllere taht kuran Selçuker, seslendirme konusunda başarılı çalışmalarıyla da adından sıkça söz ettirdi.

📆 08 Ekim 2013 Salı 10:18   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR