MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Kartal, Manşet, Politika, Toplum » C.H.P KARTAL’DAN BAYAN ADAY ADAYI
C.H.P KARTAL’DAN BAYAN ADAY ADAYI

Zeynep Gülru Özkan,  aday adaylığını açıkladı.
CHP Kartal’ın parti binasında yaptığı aday adaylığı açıklamasına ilgi oldukça yoğun oldu. Zeynep Gülru Özkan’ın aday adaylığı açıklamasından önce İlçe Başkanı Av. Kamer Gök, kısa bir konuşma yaptı.
Kamer Gök; “Kordonboyu mahallesinde delegemiz olan Zeynep Gülru Özkan Kartal ölçeğinde hizmet etmek için bize müracaatta bulunmuş olmaktadır. Başvuru işlemlerini yapmıştır. Bu yürekli davranıştan ötürü kendisini tebrik etmekteyim. Yolu ve siyaset bahtı açık olsun.” Diyerek sözlerini noktaladı.
Zeynep Gülru Özkan ise şöyle konuştu; “
man-zeynep-ozkan-3-28082013Sayın İlçe Başkanım ve Yönetim Kurulu Üyelerim, Kadın Kolları Başkanım ve Yönetim Kurulu Üyeleri, ilçemizin hoşgörülü dost gönüllü yiğit mert cesur kadınları, sevgili gençler, buraya kadar gelen duyarlı yurttaşlarım, tüm Kartallı hemşehrilerim hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum.
Saygıdeğer Kartallılar;
İlk olarak kendimi kısa olarak sizlere tanıtmak istiyorum. Ortaokul ve liseyi Kadıköy Anadolu lisesinde okudum.  Daha sonra İstanbul Üniversitesi İktisat Bölümünü bitirdim. Mezun olduktan sonra üç yıl uluslararası bir firmada müdür yardımcılığı yaptım.  Bankacılığa Yaşar Bank’ta başladım. Arkasından Bank Ekspres ve en son HSBC Bankalarında çalıştım. Bir kız çocuğu annesiyim

man-zeynep-ozkan-28082013
Sevgili Kartallılar
man-zeynep-ozkan-4-28082013Partimizin başarılı olmasını konuştuk. Bunun gereklerini konuştuk. Kartalımızda halkçı bir Belediye Başkanı nasıl olmalıyı, konuştuk. Söz verdim sizlere. Her zaman toplumcu, katılımcı, dayanışmacı ve herkesi kendi değerleriyle kucaklayan bir partili olacağıma söz verdim. Bugün burada coşkunuzu görüyorum, sizlerin coşkusunu ve özlemini anlıyorum.
Yerel seçimlerin alınmasını istiyorsunuz. Söz veriyorum. Kartal semalarında Cumhuriyet Halk Partisi bayrağını hep beraber dalgalandıracağız. Sizlerin inanç ve desteğinizle Mart 2014’te yapılacak seçimle belediyenin yine bizim olacağını görüyorum. Çünkü, bu hareket, halk hareketi. Halk hareketlerinin önünde hiç kimse duramaz.
Birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu içinde Kartalımızın 20 mahallesinde yaşayan herkese içtenlikle sesleniyorum; gelin beraber yönetelim. Birlikte yapacak elbette çok iş var. Hiç kimse kendini dışarıda görmesin. Şu andan itibaren “BEN” kavramını reddediyorum, “BİZ” kavramında buluşalım diyorum.
man-zeynep-ozkan-5-28082013Partimizin aday belirleme yöntemi ne olursa olsun;  ben adayım. Ben ve yol arkadaşlarım, aynı inanç ve aynı kararlılıkla çalışmalarımıza devam edeceğiz.
30 Mart 2014’e kadar yapılacak tek şey var çalışmak, çalışmak, çalışmak. Partimin hizmetinde olduğum sürede ziyaret ettiğim insanlarımızın evlerinde gördüğüm şey ne yazık ki yokluk ve yoksulluk.
15 yıllık yerel AKP yönetimde, 11 yıllık AKP’nin genel iktidarında vatandaşın geldiği hale bir bakın, vatandaşımın evleri, arabaları hacizli; vergi mükellefi olan esnaf vergilerin ağırlığı altında inim inim inlemekte. Hesaplarına haciz konan esnafı üreten toplum olmaktan uzaklaştırıp; bankalara köle yaptınız. Herkesin en az bir bankaya borcu var. Bu nasıl tesadüftür ki sizin döneminizde kadın cinayetleri arttı. Toplumun yapı taşı olan aile düzenini temelinden sarstınız.
İnsanlar işsiz, iş bulanlar işlerinde mutsuz, gelecekten umutsuz. Çalışanlar da; açlık sınırının altında taşeronluk uygulaması ile ezilmektedir. Taşeronluk modern köleliktir.
Belediyemizde, çalışan tüm işçilerimize sesleniyorum; size ne söylerlerse söylesinler, sakın korkmayın. Biz  gelince; sendika özgürleşir, biz  gelince; sesiniz yükselir, biz  gelince; var olan ekmeğiniz büyür. Size söz veriyorum; üzerinizdeki korku ve baskı zincirlerini kıracağım. Mutsuz, umutsuz insanlar olmaktan çıkarıp;  umudunuz olacağım.
Sevgili Kartallılar, bir Kentsel ve depremsel dönüşüm sözleridir sürüp gidiyor. Tabii ki kentsel dönüşüm yapacağız ama asla kentsel dönüşümün ranta dönüşmesine izin vermeyeceğim, verdirmeyeceğim. Kentsel dönüşüm konusunda, halkın yararını görmediğim her yerde bu halkın hakkını kimseye yedirmeyeceğim.
AKP’nin yüzde 70 oy aldığı mahallelerde halka ne vermişler? Yokluğu, yoksulluğu gördüm. Evine ekmek götüremeyen; elektrik-su parasını ödeyemeyen insanlar gördüm. Haberdar mısınız? Kartallılar kışı doğalgazsız geçirdi. Yaşlılar kışı battaniye altında geçirdi. Elektriği kesilmiş, karanlıkta oturan aileler var. Ben de şu kararı verdim; Allah kısmet ederse, adayınız olursam buraları AKP’nin soğuğundan ve karanlığından kurtaracağım.
Sevgili Kartallılar; evinizden biri; sizden biri olacağım. Buna söz veriyorum.

 

man-zeynep-ozkan-5-28082013
Diyoruz ki, Yeniden Kartal, Yeniden CHP.
“Başkan bir kez söz vermişse mutlaka yapar” denilen “Sözüne inanılan” bir Başkan olacağım.
Yeter, Bu düzen değişecek, yolsuzluk bitecek, Kartalımızın hiçbir mahallesinde, bir tek insan yatağa aç girmeyecek. Göreve gelir gelmez yoksulluk envanterini çıkaracağız, yoksulumuzu asla teşhir ettirmeyeceğiz. Yardım alan aileler; size söz veriyorum, yardımınız artacak, ama asla kesilmeyecek sizi namerde muhtaç ettirmeyeceğim.
Tüm Kartallılara sesleniyorum. Hadi gelin! gelin, gelin ki Kartal rantçıların değil halkın olsun. Şartsız, koşulsuz, çıkarsız birliğe, dayanışmaya gelin.
Sevgili Kartallılar ben sosyal demokrasiye, halka, emeğe, yurttaşa sevdalıyım.
Sevgili Kartallılar; sevgili Kartallı hemşehrilerim açın yüreğinizi dostunuz olacağım. Ben size söz veriyorum; Hak’ka yürüyünceye kadar halkımla yürüyeceğim.
Kartal için, halk için, kadınlar ve çocuklar için, gençler için, engelliler için, herkes için, yola çıktık ve çalışıyoruz. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hep işaret ettiği modern Türk Kadını olmak kadar, onun dünyadaki birçok ülke kadınından önce Türk kadınlarına bahşettiği seçme ve seçilme hakkımdan aldığım yetki ile yürüyorum.
Yaşasın örgütlü toplum. Yaşasın demokrasi. Yaşasın Cumhuriyet. Yaşasın CHP
Saygılar sunuyorum.”

Galeri
📆 30 Ağustos 2013 Cuma 10:44   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR