MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, Kartal, Manşet, Toplum » CAM İLE DOĞAYA CAN VERİYORLAR
CAM İLE DOĞAYA CAN VERİYORLAR

İnsana ve doğaya duyarlı belediyecilik anlayışıyla çalışmalarını sürdüren Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün öncülüğündeki Kartal Belediyesi, atıklarda farkındalığı artırmak ve gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak amacıyla çevreci çalışmalarına devam ediyor.

 

Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün Şişecam ve Özen Cam işbirliğinde başlattığı “Cam Yeniden Cam ” projesi ile işletmelerden çöpe atılan cam atıkları geri dönüşümüne kazandırıyor. Proje kapsamında en çok cam atık toplayan ilk 3 işletme ışıklı “Cam Dostu İşletme” tabelası almaya hak kazanacak. İlçe genelinde uygulanmaya başlayan projede pilot bölge olarak sahil ile tren yolu arasında kalan alandaki restoran, bar, kafeteryalar ile Kartal genelindeki restorana sahip oteller seçildi. Kartal Belediyesi ekipleri tarafından toplanan cam ambalaj atıkları geri dönüşüme kazandırılacak. Projenin hayata geçirilmesiyle birlikte restoran, bar, kafeterya ve oteller, bundan sonra cam ambalaj atıklarını çöpe atmak yerine biriktirerek belediye ekiplerine teslim edecek.

 
unnamed-4

eri dönüşüm kutularında toplanan ve ekipler tarafından geri dönüşüm tesislerine götürülen cam ambalajlar bir dizi işlemden geçirilerek yeniden üretime kazandırılacak. Proje kapsamında Kartal Belediyesi ekipleri, esnafı ziyaret ederek işletmelere yaz ve kış döneminde çıkan cam atık miktarı ve türü, hangi saatlerde ve ne sıklıkta toplama yapılacağı, kullanılacak toplama yöntemi ve malzemesi (cam kumbarası, cam atık kovası, cam atık poşeti), projenin yasal mevzuatı ve mevcut atık yönetim sistemi hakkında bilgi verdi. Ekipler, bugüne kadar 62 işletmeyi ziyaret ederek bilgilendirmede bulundu. 100 işletme ise projeye dâhil olarak düzenli olarak cam ambalaj atıklarının alınması için Kartal Belediyesi ile iletişime geçti.

 

Galeri
📆 23 Kasım 2016 Çarşamba 15:33   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR