MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Kartal, Manşet, Toplum » “Cam Şişeler Sizden, Hediyeler Bizden”
“Cam Şişeler Sizden, Hediyeler Bizden”

Kartal Belediyesi’nin başlattığı “Cam Şişeler Sizden, Hediyeler Bizden” kampanyası kapsamında Ekolojik Çadır’a şişe getiren çocuklara hediyeler verildi.
Çevre bilincinin Kartal’da yerleşmesi için birçok etkinlik düzenleyen Kartal Belediyesi, bir ilke daha imza attı. Kartal Belediyesi’nin başlattığı “Cam Şişeler Sizden, Hediyeler Bizden” kampanyası kapsamında “Geri Dönüşüm İstasyonu Takas Etkinliği” gerçekleştirildi.
Anadolu Cam A.Ş.’nin de katkılarıyla Kartal Belediyesi Ekolojik Çadır’da gerçekleştirilen etkinliğe Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Başkan Yardımcıları,   Birim Müdürleri, ilçe genelindeki okulların öğrencileri, engelli vatandaşlar ve kreş öğrencileri katıldı.  Yanlarında getirdikleri cam şişeleri cam kırma makinesine atan çocuklara, karşılığında cam kavanoz içinde çikolata hediye edildi. Ekolojik Eğitim Çadırı’nı dolduran çocuklar, maskotlarla hem oynayıp hem de bol bol fotoğraf çektir.
Etkinliği yakından takip eden Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, kampanyaya katılan çocuklardan yoğun ilgi gördü. Minikler, Başkan Altınok Öz’e sevgilerini gösterirken günün anısına fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmediler.
Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, yaptığı değerlendirmede, etkinliğin çevre bilincinin yükselmesi açısından çok önemli olduğuna dikkat çekti. Başkan Altınok Öz, çocuklara geri dönüşümün önemini anlatmanın ve göstermenin çok önemli olduğunu belirterek “Belediyemizin çevre etkinliklerinden biri olan cam şişe toplaması, çocuklara, geri dönüşebilen elemanların toplanması ve ayrıştırma bilincinin oluşması için yapılan bir etkinliktir. Camlar, cam kırma makinesine atılıyor. Hacim, beşte bir oranına düşürülüyor. Hacim sorunu olan malzemelerin mega kentlerde toplanması daha kolay oluyor” dedi.
Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, konuşmasının ardından çocuklarla birlikte camkırma makinesinin bulunduğu bölgeye geçti. Burada Başkan Altınok Öz, miniklere, camların nasıl öğütüldüğünü ve geri dönüşümün nasıl yapıldığını detaylı olarak anlattı.

📆 17 Ocak 2014 Cuma 09:28   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR