MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Kadıköy, Manşet, Toplum » Camide Afet Eğitimi
Camide Afet Eğitimi

 

Olası bir İstanbul depremine karşı, mahallelerde afet eğitim seminerleri veren Kadıköy Belediyesi Kentsel Arama Kurtarma Takımı Bak Kadıköy, afet eğitimini camiye taşıdı. Belediye Arama Kurtarma Ekibi, cami imamının isteği üzerine -Kadıköy Sahrayicedid Mustafa Nazmi Ersin Cami cemaatine, cami içinde afet eğitimi verdi.

 

Kadıköy bünyesinde toplum tabanlı bilinçlendirme eğitimlerine devam eden Bak-Kadıköy, Mustafa Nazmi Ersin Cami imamı Ersan Karslı’nın talebi üzerine geçen hafta Cuma namazı öncesi namaza gelen cemaate afet konusunda bilinçlendirme, afet öncesi ve sonrası neler yapılacağına ilişkin dersler anlattı. Bir saat süren Temel Afet Bilinci eğitiminde, evde deprem afet planı yapılması, deprem çantası hazırlanması, dışarıda toplanma yeri belirlenmesi ve şehir dışında bir yakının Aile Üyeleri arasında iletişim kişisi olarak belirlenmesi gerektiği slayt ve görsel desteklerle anlatıldı.

 

Afet eğitimini ilgi ile izleyen cami cemaati çeşitli sorular sorarak, depremden korunma konusunda bilgiler aldılar. Kadıköy Sahrayıcedid Mustafa Nazmi Ersin Camii İmamı Ersan Karslı, Cuma namazı öncesi cemaate çeşitli konularda vaazlar verdiğini, bu haftaki konuyu depreme ayırdıklarını söyleyerek şöyle dedi;

 

Bu hafta istedik ki afet eğitimi alalım, ülkemizin deprem gerçeği ve bu gerçekle her an karşı karşıya kalabiliriz. Geçmişte de bunun acı bir gerçeğini yaşadık, bir çok insanımızı kaybettik. Biz de cemaati bilgilendirmek için Kadıköy Belediyesi’nden destek istedik. Eğitim çok faydalı oldu.”

 

Daha önce iki camide de afet eğitimi verdiklerini kaydeden Belediye Arama Kurtarma Takımı Bak-Kadıköy’ün ekip lideri Hakan Özdemir Kadıköy’de 2005 yılından beri sivil toplum kuruluşlarına, okullara, derneklere eğitimler verdiklerini, ancak cami cemaatinin talebi üzerine camiye de gelerek cemaate yerinde deprem ve afetten korunma yollarını anlattıklarını kaydetti. Özdemir, talep gelirse başka camilere de namaz öncesi eğitim için gitmeye hazır olduklarını söyledi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Etiketler: , ,
📆 19 Aralık 2013 Perşembe 12:03   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR