MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Kartal, Manşet, Toplum » Can Ataklı’nın Tek Kişilik Politik Gösterisi Kartallı Seyirciyle Buluştu
Can Ataklı’nın Tek Kişilik Politik Gösterisi Kartallı Seyirciyle Buluştu

Gazeteci Can Ataklı’nın, ‘Canın Sağolsun Türkiyem’ adını verdiği tek kişilik politik gösterisi, Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde  sahnelendi. 

Araştırmacı, gazeteci ve televizyoncu Can Ataklı, ‘Canın Sağolsun Türkiyem’ adını verdiği tek kişilik politik gösterisi ile sahnede profesyonel tiyatrocuları aratmadı. Ataklı’nın esprili bir dille anlattığı siyasi olaylarla zenginleştirdiği oyun seyircileri tarihte yolculuğa çıkartırken seyircilerden tam not aldı. Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen gösteriye Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, eşi Feray Öz, Başkan Yardımcıları, birim müdürleri, siyasetçiler ve çok sayıda Kartallı tiyatro sever katıldı.
3 saate yakın sahnede kalan Ataklı, geçmişten günümüze anılarını, siyasi kişileri, olayları ve bunlardan bazılarının bilinmeyen yönlerini, tarihin arkasında kalmış gülümsemeleri, kimi zaman heyecanlı, kimi zaman da hüzünlü bir tiyatro diliyle doğaçlama yaparak gün yüzüne çıkardı.
“Sahneye Çıktığımda Orada İnsan Var Mı Yok Mu Onu Anlayamıyorum”
Sahneye çıkmanın çok ilginç bir duygu olduğunu söyleyen Can Ataklı, “Şu anda bir bulut gibiyim. Sahneye çıktığım an orada insan var mı, yok mu onu anlamıyorum. Ancak alkış sesi geldiğinde anlıyorum ki orada insanlar var. Çok heyecan verici birşey. Ben sahnelere çok alışık olduğumu zannederdim. Açık oturumlar, paneller, özellikle televizyon tartışmaları. Ama bu kesinlikle bambaşka bir duygu. Çok keyifli birşey” dedi.
İlk oyunu olduğu için konuşmasında, tiyatroya ve tiyatroculara karşı büyük bir hassasiyetle yaklaşan Ataklı, onların yaptığını denemeye çalışan bir gazeteci olmaya çalıştığını dile getirdi. Halkın beğenisine ve talebine göre gösterisini daha sık sahneleyebileceğinin mesajını veren Ataklı, “Canın Sağolsun Türkiyem adını verdiğim gösterimi, politik olayları biraz hicvederek, biraz derinine anlatarak, bazen de çok ciddi eşerek, bazen hüzünlenerek gerçekleştirmeye çalışıyorum” diye konuştu.
Gösterinin ardından Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, gazeteci Can Ataklı’ya, üzerinde Kartal resmi bulunan porselen tabak şeklinde bir plaket takdim etti. Ataklı da Başkan Altınok Öz’e ve Kartal halkına, gösterisini izlemeye geldikleri ve destekleri için teşekkür etti.

📆 30 Ekim 2013 Çarşamba 11:15   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR