MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, Manşet, Toplum » CAN DÜNDAR: BİZ DİRENMEYİ DENİZLERDEN ÖĞRENDİK
CAN DÜNDAR: BİZ DİRENMEYİ DENİZLERDEN ÖĞRENDİK

Kadıköy’de yapılan “Denizleri Anıyoruz” etkinliğine katılan gazeteci yazar Can Dündar “Biz direnmeyi Denizlerden öğrendik bizi teslim alamayacaklar” dedi.

 

Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan, idamlarının 44. yılında Kadıköy Belediyesi ve Deniz Gezmiş Vakfı’nın düzenlediği etkinlikle anıldı. 7 Mayıs Cumartesi günü Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi’nde gerçekleşen etkinliğe Çağlayan Adliyesi önünde silahlı saldırıya uğrayan gazeteci yazar Can Dündar da katıldı.

 

Can Dündar izleyicilerin alkışlarıyla yaptığı konuşmasında adliye önünde yapılan saldırıya değinerek “Bir 6 Mayıs da bizim için olacaktı” dedi. Bu tür saldırı ve baskıların kendilerini yıldıramayacağını belirten Dündar ” Biz direnmeyi Denizlerden öğrendik. Öyle kolay kolay yılmayız o kadar kolay teslim olmayız” dedi. Emperyalizme ve diktatörlüğe karşı durmayı ve mücadele etmeyi Denizlerden öğrendiklerini belirten Dündar toplumsal muhalefetin önemine dikkat çekerek şunları söyledi: ” Bizi teslim alan şey asıl korku. Beni açıkçası ne iktidar ne tetikçileri korkutuyor beni toplumdaki sessizlik korkutuyor. En çok şimdi bir arada olmaya ihtiyacımız var. Bir arada olmalı birbirimin elinden tutmalıyı. Denizlere layık olmak istiyorsak gün işte bugündür.” Aynı zamanda Hamdi Gezmiş’in anılarından oluşan “Abim Deniz” kitabının yazarı olan Can Dündar’a konuşmasının ardından Deniz Gezmiş Vakfı tarafından plaket verildi.

 

Dündar’ın konuşmasının ardından oturum başkanlığını Av. Fikret İlkiz’in yaptığı, Prof. Dr. Semih Gemalmaz, Prof. Dr. Timur Demirbaş, Hacı Tonak ve Av. Mükerrem Erdoğan, Av. Erşen Sansal konuşmacı olarak katıldığı “Hukuk Devleti ve Ölüm Cezası” panele geçildi. Denizleri Anıyoruz etkinliği Leman Sam, Enver Aysever’in katılacağı gösteri ve dinleti ile sona erecek.

📆 08 Mayıs 2016 Pazar 20:32   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR