MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Kartal, Kültür-Sanat, Manşet, Toplum » “Çanakkale Savaş Malzemeleri Özel Müzesi”ne Öğrencilerden Yoğun İlgi
“Çanakkale Savaş Malzemeleri Özel Müzesi”ne Öğrencilerden Yoğun İlgi

 

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün girişimleri ile Kartal’da açılan ve bu yıl 5. gerçekleştirilen “Çanakkale Savaş Malzemeleri Özel Müzesi” her gün yeni bir okulun öğrencilerini ağırlıyor.Kartal Ekolojik Eğitim Çadırı’nda Kartallı öğrenciler tarafından yoğun ilgi ile karşılanan müze, Türk tarihine ışık tutan nadide eserlerin gençler tarafından da idrak edilmesini sağlıyor. Öğretmenleriyle birlikte müzeyi ziyaret eden öğrenciler görevlilerden müze hakkında bilgi aldı. Müze yetkililerinden Türk askerlerinin zor şartlarda vatanı nasıl savundukları, canlarını nasıl feda ettikleri, bugün bu topraklarda bu kadar rahat ve refah içinde yaşanıyorsa bunu o gün Çanakkale’de şehit olan ecdadımıza borçlu olduğumuzu dinleyen öğrencilerin ve öğretmenlerin duygu dolu anlar yaşadığı gözlerden kaçmadı.

ÇANAKKALE SAVAŞ MALZEMELERİ OZEL MUZESİ  (1)

 

Çanakkale Savaşı’nın onurlu mücadelesini anlatan, savaşan askerlere ait eşyaların cephe önü ve arkasındaki savaş malzemelerinin sergilendiği müzeyi gezen öğrenciler, geçmişe ışık tutan bir tarihin izlerine de tanıklık ediyor. Ücretsiz olarak Kartal Belediyesi Ekolojik Eğitim Çadır’ında ziyaretçilere açılan “Çanakkale Savaş Malzemeleri Özel Müzesi”, 22 Mart tarihine kadar açık kalacak.

 

 

 

 

Galeri
📆 18 Mart 2014 Salı 10:58   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR