MENÜ ☰
ARTDUŞ
Temmuz 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
.
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » Çanakkale savaş müzesi Kartal’da
Çanakkale savaş müzesi Kartal’da

KARTAL BELEDİYESİ 4. ULUSLARARASI KÜLTÜR SANAT VE ETKİLEŞİM SEMPOZYUMU SANATÇILARINI ÇANAKKALE SAVAŞ MALZEMELERİ MÜZESİ İLE BULUŞTURDU

 

Çanakkale Savaşı’nı anlatan; savaşan askerlere ait eşyaların cephe önü ve gerisi savaş malzemelerinin sergilendiği “Çanakkale Savaş Malzemeleri Özel Müzesi”, Kartal Belediyesi’nin girişimleriyle 4. Uluslararası Kültür Sanat ve Etkileşim Sempozyumu sanatçıları için Kartal’a geldi.

 

 

Kartal Belediyesi 4. Uluslararası Kültür Sanat ve Etkileşim Sempozyumu ‘Atık Materyallerin Kalıcı Sanata Dönüşme Projesi’ çerçevesinde Kartal’a gelen 27 sanatçı, kendileri için 1 günlüğüne Kartal Ekolojik Eğitim Çadırı’na getirilen “Çanakkale Savaş Malzemeleri Özel Müzesi”ni karşılarında görünce duygu dolu anlar yaşadı. 4 bin savaş malzemesinin sergilendiği müzeyi gezen sanatçılara, Türkçe ve İngilizce olarak Çanakkale Zaferi ve Çanakkale Savaşından kalma malzemeler hakkında bilgi verildi. “Çanakkale Savaş Malzemeleri Özel Müzesi”ne ilgi gösteren yerli ve yabancı sanatçılar, fotoğraf çektiler ve “Çanakkale Türküsü”nü seslendirdiler.

 

 

4. Uluslararası Kültür Sanat ve Etkileşim Sempozyumu’na katılan Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Can Küçüktepepınar, Kartal Belediyesi’nin Çanakkale Müzesi’ni kendileri için getirmesinden çok duygulandığını belirtti. Küçüktepepınar, “ Mersin Üniversitesi’nden 4. Uluslararası Kültür Sanat ve Etkileşim Sempozyumu için geldim. Kartal Belediyesi bizlere çok güzel bir çalışma ortamı hazırladı. Kartal Belediyesi tarafından bizler için getirilen “Çanakkale Savaş Malzemeleri Özel Müzesi”, çok özel bir sürpriz oldu. Çok duygulandım. Bizlere bu güzelliği yaşatan Kartal’a ve Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’e teşekkür ediyorum” dedi.

📆 18 Temmuz 2014 Cuma 09:59   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

YAZARLAR

ANKET

Yeni tasarımı beğendiniz mi?

Sonuçlar

Yükleniyor ... Yükleniyor ...

PİYASALAR