MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » CEMEVİNDE 8 MART PANELİ DÜZENLENDİ
CEMEVİNDE 8 MART PANELİ DÜZENLENDİ

Kartal Cemevi’nde 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeni ile düzenlenen panelde kadına şiddet kınandı.

 

Cemevi Kadın Kolu Başkanı Hatice Sarıbal’ın konuşması ile başlayan panelde Cemevi Başkanı İsmail Saçlı’da 8 Mart’ın ve kadının önemine değindi.

 

Saçlı konuşmasında İslam’ın başlangıcında Peygamber Hz. Muhammed’in kadına yönelik olumlu yaklaşımdan Hz. Ali’ye, Hacı Bektaş Veli’den Mustafa Kemal Atatürk’e kadın için söylenmiş sözlerden örnekler verdi ve 8 Mart’ın anlamı üzerine düşüncelerini aktardı. Turan Çiftçi’nin Özgecan Aslan için yazdığı şiirin ardından panelist Zeynep Reyah Koç 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün tarihçesini anlattı.

 

 

Kartal Belediyesi Başkan yardımcısı Ömer Fethi Gürer’de yaptığı konuşmada, 8 Mart emek mücadelesi verenlerin yakıldığı gün. Onların anısına Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlanıyor.

 

Bugünde kadına şiddet devam ediyor. Özgecan ile toplumsal bir duyarlılık oluştu derken o gün bugün kadına şiddet devam ediyor. Bunu aşmanın yolu; bilim, ilim, doğru eğitim, sanat, kültür ve Mustafa Kemal Atatürk çizgisinde yürümektir.”dedi.

 

Gürer, sözlerine şöyle devam etti: -“Mustafa Kemal Atatürk kadınlara seçme seçilme hakkını verirken onların kul değil, yurttaş olmasını hedeflemiş ve Cumhuriyet’in her aşamasında kadınlarımız yer almıştır. Erdiğimiz süreçte görülmesi gereken şu dur; Kadına şiddeti uygulayan erkeğin de bir annenin evladı, yani bir kadının çocuğu olduğunu unutmayalım.

 

O nedenle kadınlarımız çocuklarının eğitiminde üstlendikleri büyük sorumlukta onlara şiddetin daha küçük yaşta yanlışlığını gösteren eğiten olması da gerekir. Bunun yolu da bilime, sanata, kültüre daha çok sahiplenerek herkesimin bu bağlamda daha gelişmesi ile olası olacaktır.” dedi. Sanatçı Arif Koç’ın sahne almasının ardından Özgecan Aslan anısına lokma dağıtıldı.

Etiketler:
📆 09 Mart 2015 Pazartesi 17:59   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR