MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Kartal, Manşet, Toplum » CERRAH BAŞKAN ALTINOK ÖZ’DEN SÜNNET ÇOCUKLARINA ZİYARET
CERRAH BAŞKAN ALTINOK ÖZ’DEN SÜNNET ÇOCUKLARINA ZİYARET

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, ‘Yıl Boyu Ücretsiz Sünnet Kampanyası’ kapsamında cerrahi müdahaleleri yapılacak olan Yağız Efe Özyürek ve Berat Perinçek’i Kartal Atalar Hastanesi’nde ziyaret etti. Kendisi de bir hekim olan ve bu hassasiyet ile çalışmalarını sürdüren Başkan Altınok Öz, sünnet konusunda önemli uyarılarda bulundu.

 

 

Göreve geldiği 2009 yılından bu yana “Yıl Boyu Ücretsiz Sünnet Kampanyası”nı en önemli projesi olarak tanımlayan ve 7 yılda yaklaşık 10 bin’in üzerinde sünnetin hastanede, hijyenik şartlarda ve uzman doktorlar tarafından yapılmasını sağlayan Başkan Altınok Öz, belediyenin sünnet kampanyasından yararlanmak isteyen Kartallı Neslihan-Selçuk Özyürek ve Emine -Mehmet Perincek ailelerinin 6 yaşındaki çocukları Yağız Efe Özyürek ve Berat Perinçek’i sünnet olacakları Kartal Atalar Hastanesi’nde ziyaret etti. Başkan Altınok Öz, cerrahi müdahale öncesinde çocuklarla sohbet edip şakalaşarak onlara moral verdi. Ziyarette Sağlık İşleri Müdürü Nuray Sancaklı da yer aldı.
CERRAH BAŞKAN ALTINOK ÖZ’DEN SÜNNET ÇOCUKLARINA ZİYARET (2) CERRAH BAŞKAN ALTINOK ÖZ’DEN SÜNNET ÇOCUKLARINA ZİYARET (11)

 

“Uygulamamız Sağlık Bakanlığı politikasına girdi, diğer belediyelere öncülük ettik”

 

Kartal Atalar Hastanesi yetkilileri tarafından hastaneye gelişi sırasında karşılanan Op. Dr. Altınok Öz, halk sağlığını yakından ilgilendiren sünnet konusuna bir kez daha dikkat çekerek şunları söyledi: “Kartal Belediyesi olarak Yıl Boyu Ücretsiz Sünnet kampanyamız devam ediyor. 2009 yılından bu yana 10 binin üzerinde çocuğumuzu sünnet ettirdik. Müslüman bir ülkenin yarısı erkek ve o yarısı da mutlaka sünnet oluyor. Ehil olmayan ellerde ortaya çıkabilecek Hepatit C, B, AIDS gibi tehlikelerden arındırılmış bir şekilde hastane koşullarında sünnet yapıyoruz. Türkiye’de her önüne gelenin, çantayı kapan herkesin sünnet yapamayacağı konusunda dikkatleri çekmeye çalışıyoruz. Kamuoyu da bu konuda oldukça bilinçlendi. Türkiye’de olumlu yönde bir hareket gözlemliyoruz. Bu konuda bizleri örnek alan belediyeler olduğunu duyuyoruz, öncü olduğumuz için de mutluluk duyuyoruz. Bu uygulama; Sağlık Bakanlığı politikasına girdi.”

 

“Daha sağlıklı ve nitelikli bir sünnet hizmeti sunmayı amaçlıyoruz”

 

Kartal ilçesinde çok sayıda sağlık kuruluşu ile ücretsiz sünnet projesi üzerinden anlaştıklarını söyleyen Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz: “Yıl boyu tüm Kartallılara psikolojik ve sosyal açıdan daha sağlıklı ve nitelikli bir sünnet hizmeti sunmayı amaçlıyoruz. Bu projeyle hatalı yöntemleri, estetik yanlışları, hastalıkların oluşumunu ve ileride doğabilecek sorunları önleyerek; bedensel ve psikolojik hastalıklara karşı çocukları ve toplumu koruyoruz.” dedi.

 

Başkan Altınok Öz’e ailelerden teşekkür

 

Çocuklarını sünnet ettiren aileler de kampanya ile birlikte çocuklarının sağlıklı ortamda, güvenli bir şekilde sünnet edildiğini belirterek Kartal’da insan sağlığını önemseyen çalışmalara imza attığı ve hastaneye gelerek kendileri ile yakından ilgilendiği için Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz’e teşekkür etti.

 

Galeri
📆 05 Ağustos 2016 Cuma 16:55   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR