MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
Çete çökertildi

RAMAZANDA FIRINCILARI HARACA BAĞLAYAN ŞEBEKE ÇÖKERTİLDİ OPERASYONDA 28 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI.

İstanbul’da fırıncıları haraca bağlayan ve düşük fiyata ekmek ve pide satılmasını engelleyen 28 kişilik şebeke, bu sabah düzenlenen operasyonla çökertildi.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, fırıncıları silahla tehdit ederek haraç alan ve fon adı altında zorla para toplayan, düşük fiyata ekmek ve pide satan fırıncıları tehdit ederek fiyatı artıran bir şebekeye yönelik teknik ve fiziki takip başlattı. Yapılan 6 aylık takibin ardından Pendik ve Sultanbeyli’de 35 adrese baskın düzenleyen ekipler, 28 kişiyi gözaltına aldı. Baskın yapılan evlerde yapılan aramalarda 4 ruhsatsız silah, çevredeki fırıncılar hakkında tutulmuş yazılı raporlar, fırıncılara imzalatılmış boş senetler ele geçirildi.
Emniyet yetkilileri, fırıncı esnafı silahla tehdit eden, haraç toplayan, ekmek dağıtan şoförleri darp eden, silahla adam yaralayan, iş yerlerini yağmalayan, fon adı altında zorla para toplayan, ekmek ve pide fiyatlarının düşürülmesini engelleyen şebekenin çökertilerek Ramazan ayında fırıncıların rahat bir nefes almaları sağlandığı kaydetti. Öte yandan söz konusu çeteye yönelik son iki yılda aynı suç kapsamında 5. operasyonun düzenlendiği ve bu operasyonunda Ramazanın başında Gaziosmanpaşa ve Esenyurt’ta düzenlenen operasyonla bağlantılı olduğu ifade edildi. Operasyonların devam edeceğini kaydeden yetkililer, İstanbul’daki bütün fırınların mercek altına alındığını vurguladılar.Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri ise sürüyor.İSTANBUL(İHA)

📆 27 Temmuz 2013 Cumartesi 10:59   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR